У Міненерго зробили заяву про "відключення світла взимку"
У Міненерго зробили заяву про "відключення світла взимку"

У Міненерго зробили заяву про "відключення світла взимку"

У Міністерстві енергетики України відреагували на повідомлення про майбутні відключення електроенергії, які нібито можливі навіть без обстрілу російських окупантів.

Про це пише "Хвиля", посилаючись на заяву заступника міністра енергетики Світлани Грінчук в ефірі телемарафону.

Нагадаємо, раніше в мережі поширилася інформація про майбутні відключення світла. Причиною стало повідомлення Укренерго про дефіцит електроенергії, що виник.

У Міненерго зробили заяву про "відключення світла взимку" - Фото 1

Грінчук зазначила, що через зниження температури повітря виникло додаткове навантаження на енергосистему України, але ситуація прогнозована та контрольована. Це означає, що найближчим часом обмежень не вводитимуть.

"У нас є резерви, є достатньо потужностей. Якщо не буде значних обстрілів, не буде значних пошкоджень, у тому числі через погодні умови (налипання снігу чи вітру), то не плануємо запроваджувати жодних графіків”, - запевнила чиновниця.

Вона також розповіла, що раніше сім енергоблоків перебували на аварійному ремонті, проте їхню роботу відновлено. Також Грінчук наголосила, що у нинішній ситуації навіть при похолоданні відключень не буде, особливо для побутових споживачів.

Чиновниця зазначила, що, якщо виникне потреба у більшому обсязі електроенергії, є два варіанти – запровадити віялові відключення чи імпортувати ресурс.

Нагадаємо, голова Укренерго Володимир Кудрицький повідомив, що компанія була змушена звернутися за аварійною допомогою від країн сусідів, що допомогло збалансувати енергосистему 22 листопада.

У Міненерго зробили заяву про "відключення світла взимку" - Фото 2

Зазначимо, що в Укренерго закликали економити електроенергію з 17:00 до 19:00.

Джерело матеріала