У Сьєрра-Леоні озброєні люди напали на кілька в'язниць, запроваджено комендантську годину
У Сьєрра-Леоні озброєні люди напали на кілька в'язниць, запроваджено комендантську годину

У Сьєрра-Леоні озброєні люди напали на кілька в'язниць, запроваджено комендантську годину

По всій території африканської республіки Сьєрра-Леоне запроваджено комендантську годину після того, як озброєні люди увірвалися до в'язниць і звільнили в'язнів. Про це повідомляє BBC.

Пояснюємо складні речі простими словами – підписуйся на наш YouTube

Міністр інформації Сьєрра-Леоне Чорнор Бах повідомив, що при нападі на кілька великих в'язниць країни були звільнені ув'язнені.

"Великі центри тримання під вартою, включаючи в'язницю Падемба-Роуд, зазнали сьогодні нападу, і в інтересах захисту життя цивільного населення (зокрема ув'язнених) сили безпеки були змушені вчинити тактичний відступ", – заявив міністр.

Перед цим стався напад на армійські казарми у столичному Фрітауні. Громадянські повідомляли, що в районі казарм, які розташовані поряд із президентською резиденцією, було чути стрілянину.

Після цього по всій країні була введена комендантська година. Мешканцям настійно рекомендується залишатися вдома, всі авіарейси єдиного міжнародного аеропорту країни скасовані.

Як повідомив Бах, нападники були відкинуті до околиць Фрітауна. "Більшість міста спокійна і перебуває під контролем сил державної безпеки", – написав він.

Військове джерело повідомило ВВС, що деякі з нападників заарештовані , серед них охоронець колишнього президента країни Ернеста Короми.

  • 29 липня 2023 року глава президентської гвардії Нігера оголосив себе президентом після того, як спровокував переворот, в результаті якого було повалено її прозахідний лідер.
  • 29 серпня військові Габона оголосили по телебаченню про розпуск усіх інститутів влади та анулювання результатів виборів.

Джерело матеріала
loader
loader