Пекло на землі: чому Авдіївка важлива для росіян і чим марить Путін
Пекло на землі: чому Авдіївка важлива для росіян і чим марить Путін

Пекло на землі: чому Авдіївка важлива для росіян і чим марить Путін

Росіяни вкотре намагаються оточити Авдіївку Донецької області. Вони просуваються одразу з кількох боків: через промислову зону в східній частині Авдіївки та з боку селища Спартак.

Окупанти нарощують зусилля західніше, щоб дійти до Тоненького. Водночас на півночі армія РФ спромоглася місцями перетнути залізничну гілку біля Авдіївського коксохіму. Факти тижня дізнавалися, що там зараз відбувається.

– Кажуть хлопці, які безпосередньо перебувають у вирі подій, що першої лінії оборонних споруд, що будувалися навколо Авдіївки ще починаючи з 2014 року, вже настільки пошматована, що там фактично не можна вести оборонні дії. Якщо і є пекло на землі, то воно відбувається зараз в районі Авдіївки, – вважає майор МВС, боєць Легіону Свободи Максим Морозов.

Речник Генерального штабу ЗСУ (2014 – 2017 років) Владислав Селезньов зазначив, що Авдіївка потрібна росіянам з військової точки зору, щоб відсунути подалі Збройні сили України від окупованого Донецька.

Зараз дивляться

– Немає там больового порогу. Вони будуть бити. Це для них життєво важливо, для всього угруповання, не лише Лимано-Куп’янського, але і на південь. Очевидно, що вони посилюватимуть там тиск і останні дні, чергова хвиля там активності відмічається, – стверджує керівник безпекових програм Центру глобалістики Стратегія XXI Павло Лакійчук.

Українські плацдарми на лівому березі Дніпра в Херсонській області непокоять окупантів. Зараз Сили оборони за крок до автошляху Т2206, який дозволяє РФ перекидати резерви, забезпечувати підрозділи від Олешок до Нової Каховки.

На тлі бойових дій, що затягнулися, економічна ситуація у Росії погіршується з кожним днем. Для російського диктатора Володимира Путіна назріває значний ризик. У березні наступного року в Росії відбудуться президентські вибори.

– Тому для нього вкрай важливо, як з точки зору початку виборчої кампанії, отримати контроль над якимось новими територіями. І тут для нього надзвичайно важливою є Авдіївка. І те, скільки туди кидається техніки й живої сили просто на заклання, говорить, що вона для Путіна, є супер важливою точкою, – зазначив керівник Центру вивчення Росії й окупованих територій Вадим Денисенко.

Диктатор Путін марить, що взяття Авдіївки допоможе йому домовлятися з колективним Заходом. Всі ці геополітичні мрії вже зараз руйнують українські захисники Авдіївки.

Хочеш відпочити? Заходь на Факти.GAMES!
Теги за темою
Володимир Путін Донецька область
Джерело матеріала
loader
loader