Польща закликає Україну виконати вимоги перевізників, щоб зупинити страйк
Польща закликає Україну виконати вимоги перевізників, щоб зупинити страйк

Польща закликає Україну виконати вимоги перевізників, щоб зупинити страйк

Вимагають скасувати обов’язкову реєстрацію в системі "єЧерга"

Міністр інфраструктури Польщі Анджей Адамчик надіслав листа віцепрем'єр-міністр з питань реконструкції України Олександру Кубракову. У ньому закликає скасувати реєстрацію в єЧерзі для порожніх вантажівок, щоб зупинити блокаду кордону.

Джерело: Сайт міністерства інфраструктури Польщі.

Подробиці: Анджей Адамчик каже, що одна з причин протесту польських перевізників – запровадження Україною обов’язкової реєстрації в системі "єЧерга". Це призвело до суттєвого подовження часу очікування вантажівок, зареєстрованих у Європейському Союзі, які повертаються з України порожніми. Це нововведення унеможливлює подальші замовлення, знижує конкурентоспроможність та допускає нерівне ставлення до перевізників з України та Польщі, пише міністр. Тож він закликав Україну виконати цю вимогу перевізників хоча б на двох пунктах пропуску: Зосін-Усцілуг і Ніжанковіце-Мальховіце.

Більш детально: Водночас політик звернувся до комісара ЄС з транспорту Адіни Валеан, щоб задовольнити виконання ще одної вимоги перевізників. Це відновлення дозволів на міжнародні перевезення, які скасували згідно з угодою між Європейським Союзом та Україною.

Польські перевізники почали страйк 6 листопада. Вони заблокували рух вантажівок у пунктах пропуску "Краківець-Корчова", "Ягодин-Дорогуськ" та "Рава-Руська-Хребенне". Поляки вимагають, аби повернули дозволи на комерційні перевезення для України. У відповідь на це українські водії 21 листопада влаштували попереджувальний страйк. Пізніше перевізники Словаччини заблокували пункт пропуску "Вишнє-Нємецке", та потому частково почали пропускати вантажівки.

Джерело матеріала
loader