Китай відкрито пригрозив Тайваню війною через бажання здобути незалежність
Китай відкрито пригрозив Тайваню війною через бажання здобути незалежність

Китай відкрито пригрозив Тайваню війною через бажання здобути незалежність

Китай готовий створити широкий простір для мирного возз'єднання з Тайванем. При цьому Пекін проти будь-якої "сепаратистської діяльності", спрямованої на незалежність острова.

Видання CGTN пише, що прес-секретар управління у справах Тайваню Держради Чень Бінхуа зробив цю заяву у відповідь на нещодавні коментарі політиків з Демократичної прогресивної партії Тайваню Лай Чін-те та Сяо Бі-хі щодо відносин між островом і Китаєм. За повідомленнями ЗМІ, вони висловили думку, що у Пекіна немає термінів для силового нападу на Тайвань.

Чень заявив, що Китай не буде терпіти і проявляти поблажливість до сил незалежності Тайваню, якщо вони наважаться піти на ризик і спровокувати інциденти, що пропагують незалежність острова.

Він послався на закон Про боротьбу з сецесією, в якому йдеться про те, що держава повинна використовувати немирні засоби та інші необхідні заходи для захисту суверенітету і територіальної цілісності

"Я хочу підкреслити, що "незалежність Тайваню" означає війну", - додав прес-секретар.

За словами Чень, Лай і Сяо, прихильники "незалежності Тайваню", спотворили факти і применшили шкоду і небезпеку "сепаратистської діяльності", щоб обдурити виборців на виборах керівництва Тайваню в 2024 році.

Він закликав жителів регіону виступити проти "сепаратистів" та сприяти поверненню відносин між Тайванем і Китаєм на мирний шлях.

Ситуація навколо Тайваню - останні новини

Лідер Китаю Сі Цзіньпін заявив, що Пекін обов'язково поверне контроль над Тайванем, який прагне здобути повну незалежність, у чому Острів підтримують США.

При цьому в звіті Пентагону зазначено, що Китай нарощує сили, щоб напасти на Тайвань.

Крім того аналітики Інституту вивчення війни вказали, що Пекін використовує економічний і військовий тиск для втручання у вибори на Тайвані. Китай хоче перешкодити перемозі кандидата-демократа.

Теги за темою
Китай
Джерело матеріала
loader
loader