У столиці викрили банду, яка намагалася захопити паркувальний бізнес
У столиці викрили банду, яка намагалася захопити паркувальний бізнес

У столиці викрили банду, яка намагалася захопити паркувальний бізнес

У Києві правоохоронці викрили злочинну організацію, учасники якої відбирали в підприємців паркувальний бізнес.

Як передає Укрінформ, про це повідомив Офіс генерального прокурора.

«За процесуального керівництва Печерської окружної прокуратури міста Києва затримано та повідомлено про підозру керівнику і 4 активним учасникам злочинної організації за фактом вимагання (ч.ч. 1, 2 ст. 255, ч. 4 ст. 189 Кримінального кодексу України)», – ідеться у повідомленні.

У столиці викрили банду, яка намагалася захопити паркувальний бізнес - Фото 1

Встановлено, зокрема, що підозрювані вимагали від представників двох товариств передати права на бізнес.

Об’єктами посягань стали шість паркувальних майданчиків на території столиці, де потерпілі на законних підставах здійснювали свою підприємницьку діяльність.

У столиці викрили банду, яка намагалася захопити паркувальний бізнес - Фото 2

Щоб змусити підприємців передати права на бізнес, учасники злочинної організації погрожували їм фізичним насильством та залякували розправою. У такий спосіб зловмисникам вдалося заволоділи правом користування паркувальними майданчиками та безперешкодно збирати з автовласників оплату за паркування. 

Завдані підприємцям збитки становлять понад мільйон гривень.

Під час проведення обшуків за місцем проживання правоохоронці затримали керівника та чотирьох учасників злочинної організації. У зловмисників вилучені грошові кошти, зброя та боєприпаси до неї, чорнові записи, «бухгалтерія» незаконної діяльності й інші речові докази.

У столиці викрили банду, яка намагалася захопити паркувальний бізнес - Фото 3

Фігурантам обрані запобіжні заходи у вигляді цілодобового домашнього арешту із зобовʼязанням носити електронний засіб контролю. На ці рішення прокурор подав апеляційні скарги. 

Як додали у Службі безпеки України, до складу викритого рейдерського угруповання входили загалом 15 осіб, зокрема представники криміналітету пострадянських країн.

Зловмисники підшукували в Києві «привабливі» автостоянки та змушували їхніх власників відмовитися від управління цими об’єктами. Фактично бандити «заводили» на стоянки своїх менеджерів, які привласнювали весь прибуток, а реальних власників залишали з нічим.

За даними СБУ, щомісяця фігуранти одержували мільйонні прибутки, частину з яких направляли на поповнення «злодійської каси».

Триває розслідування для притягнення до відповідальності всіх учасників злочинної організації та її керівника. Їм загрожує до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Як повідомляв Укрінформ, у Вінниці викрили банду рекетирів, до складу якої входив депутат районної ради від нині забороненої партії «Опозиційна платформа — за життя».

Теги за темою
Київ Бізнес
Джерело матеріала
loader
loader