У Києві передумали реставрувати історичний об’єкт: куди підуть зібрані людьми гроші
У Києві передумали реставрувати історичний об’єкт: куди підуть зібрані людьми гроші

У Києві передумали реставрувати історичний об’єкт: куди підуть зібрані людьми гроші

Вивіска знаходиться у жалюгідному стані

Фонд "Має значення", команда якого займається збереженням та реставрацією вивісок у Києві, повідомив про зупинення робіт з відновлення історичного напису "Мисливець". Вона знаходиться неподалік Львівської площі Шевченківського району столиці.

Про це повідомляється на офіційній сторінці фонду в соціальних мережах. Так, за словами його представників, усі зібрані на реставрацію гроші підуть на допомогу бійцям ЗСУ.

Історична вивіска "Мисливець" розташована на одній із будівель за адресою: провулок Нестеровський, 7. Відомо, що активістам за допомогою донатів вдалося зібрати 8 тисяч гривень, які вони збиралися витратити на її демонтаж, транспортування та реставраційні роботи.

Провулок Нестеровський, 7

Так, за заявою активістів, власник будівлі, на якій розташована вивіска, звернувся до них з попитом про припинення реставраційних робіт — він попросив відкласти їх до кінця війни.

Чоловік заявив, що не може дивитися на те, як гроші витрачатимуться на ремонт вивіски, коли хлопці на фронті вимагають допомоги.

"Ну не можу я спостерігати збір коштів на реставрацію моєї вивіски, коли товариші з окопів збір на авто ніяк не можуть закрити! Розумієте?!"… після цієї фрази ми відкинули всі свої аргументи, повідомили представники фонду.

Історична вивіска

"Домовилися, що повернемося до збереження вивіски після закінчення війни, коли хлопці з фронту повернуться до своїх родин", - наголосили активісти.

Таким чином усі зібрані гроші було вирішено направити на добру справу.

Людей просять допомогти їм визначитися із тим, куди саме відправити зібрані донати.

"Потрібне ваше рішення у голосуванні або коментарях, куди направити кошти", — повідомляється в пості. Залишити свою пропозицію можна за посиланням.

Теги за темою
Київ
Джерело матеріала
loader
loader