/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F45%2F7994a6dcfff3f4dbd8d98ebb8af05cd1.jpg)
Замість калорійного майонезу: таку пісну заправку дуже люблять американці
Її можна додавати і до рибних, і до м’ясних страв
Дуже часто під час приготування найрізноманітніших салатів ми використовуємо майонез. Однак багато його не їдять через калорійність або невпевненість як магазинний продукт.
У цьому випадку ми з Shuba пропонуємо приготувати популярний серед американців соус ранч. Він надає стравам вершкову консистенцію та ніжний аромат трав.
Вигадали соус у 50-х роках і зроблений він був із сухих трав та природних ароматизаторів. У соусу є безліч варіантів, проте ми пропонуємо приготувати зі сметани, майонезу, сушених трав та приправ. Додавати його можна і до рибних страв, і до м’ясних, а краще зберігати в холодильнику.
Як приготувати соус ранч
Інгредієнти:
- майонез 72% — 230 г;
- сметана — 120 г;
- зелена цибуля сушена — 1/2 ч. л.;
- петрушка сушена — 1/2 ч. л.;
- кріп сушений — 1/2 ч. л.;
- часник сушений — 1/4 ч. л.;
- цибульний порошок — 1/4 ч. л.;
- сіль — 1/8 ч. л.;
- перець чорний мелений — 1/8 ч. л.
Спосіб приготування:
- У велику миску відправляємо майонез, сметану, зелену цибулю, петрушку, кріп, часниковий порошок, порошок цибулі, сіль і перець. Все ретельно перемішуємо.
- Миску накриваємо поліетиленовою плівкою та відправляємо в холодильник на 30 хвилин. Потім наливаємо в соусник і подаємо до столу.
До речі, смачний майонез можна приготувати без яєць. Спробуйте і переконайтеся самі.

