Львівська політехніка приховує зарплату Фаріон
Львівська політехніка приховує зарплату Фаріон

Львівська політехніка приховує зарплату Фаріон

Посилаються на конфіденційність

Львівська політехніка відмовилась назвати заробітну плату колишньої викладачки та мовознавиці Ірини Фаріон, яку звільнили на тлі низки скандалів.

Джерело: Українські новини.

Подробиці: Журналісти зробили запит в університет, щоб дізнатися зарплату Фаріон на посаді професора кафедри української мови в жовтні-листопаді 2023 року. У виші відмовились називати, посилаючись на конфіденційність інформації та відсутність згоди на розголошення. Проте Львівська політехніка – державна установа, що фінансується з бюджету України. Звідти ж виплачують заробітні платні працівникам, тож ця інформація не може бути закритою, кажуть журналісти.

Більш детально: Професорку та колишню народну депутатку Ірину Фаріон 15 листопада звільнили з посади у Національному університеті "Львівська політехніка", про це повідомив міністр освіти та науки Оксен Лісовий. До цього студенти політехніки влаштували мітинг з вимогою звільнити викладачку на тлі низки скандалів. Нагадаємо раніше Фаріон висловилася про російськомовних військових та засвітила дані студента із Криму, який підтримав її позицію.

Джерело матеріала
Згадувані персони
loader
loader