Підходить і для тих, хто на дієті, і для тих, хто дотримується посту
Що може бути простішим, ніж приготувати салат? Варто лише нарізати потрібні інгредієнти, заправити улюбленим соусом і подати на стіл. Однак навіть найулюбленіші страви іноді набридають. І якщо ви готували навіть салат "Соломка" та салат із сирого буряка, пропонуємо урізноманітнити ваше меню.
Сьогодні ми разом з "УНІАН" приготуємо улюблений у Литві салат — з оселедцем. Такою смакотою ви точно побалуєте своїх близьких. До того ж він підійде і для тих, хто на дієті, і для тих, хто дотримується посту.
Як приготувати салат з оселедцем
Інгредієнти:
- 1 слабосолоний оселедець;
- 3 середніх моркви;
- 3 середні цибулини;
- 500 грамів печериць;
- рослинна олія;
- кріп.
Спосіб приготування:
- Оселедець очищаємо від шкіри, кісток та шкірки. Філе нарізаємо смужками.
- Після цього підготуємо інші інгредієнти. Моркву та цибулю чистимо, моєму і. Моркву натираємо на тертці, а цибулю нарізаємо тонкими півкільцями. Гриби нарізаємо на тонкі платівки. Зелень дрібно нарізаємо.
- На сковороді з олією підсмажуємо цибулю, моркву та печериці. Даємо овочам охолонути та потім забираємо на півгодини в холодильник.
- Підготовлені овочі викладаємо в салатник, додаємо нарізаний оселедець. Все прикрашаємо кропом та подаємо до столу.
Рекомендуємо також приготувати незвичайний "дитячий" олів’є за рецептом "Телеграфа". Цю корисну страву полюблять ваші дітки.