Кабмін призначив нового голову Держспецзв'язку
Кабмін призначив нового голову Держспецзв'язку

Кабмін призначив нового голову Держспецзв'язку

Ним став командир ударної роти БПЛА

Уряд у п'ятницю, 1 грудня, призначив Юрія Мироненка головою Державної служби спеціального зв'язку та захисту інформації.

Джерело: повідомлення Держспецзв'язку.

Головне: Новий глава відомства анонсував, що найближчим часом представить план розвитку Держспецзв'язку. У свою чергу прем'єр з інновацій, голова Мінцифри Михайло Федоров дав Юрію Мироненку першочергове завдання провести аудит роботи відомства.

Хто такий Мироненко: Новим начальником Держспецзв'язку став військовий, офіцер 112-ї бригади командир ударної роти БПЛА, яка працює на Запорізькому напрямку. До повномасштабної війни він сім років працював у банківській сфері, був фіндиректором компанії "Стірол", керував холдингом "Даймонд Сфір Груп", пізніше заснував Інститут суспільно-економічних досліджень.

Що передувало: наприкінці листопада Кабмін звільнив з посади голови Держспецзв'язку Юрія Щиголя. Після цього вНАБУ та САП заявили про викриття організованої групи у керівництві відомства. Щиголь отримав підозру у заволодінні державними коштами. Нібито власник групи компаній у змові зі Щиголем розробили схему заволодіння бюджетними грошима, виділеними на закупівлю обладнання та програмного забезпечення.

Джерело матеріала
Згадувані персони
loader
loader