В Україні спростили проходження ВВК - що і для кого зміниться з грудня
В Україні спростили проходження ВВК - що і для кого зміниться з грудня

В Україні спростили проходження ВВК - що і для кого зміниться з грудня

Мінцифри на ілюстрації вказали документи, які будуть в електронному вигляді

В Україні розробили зміни до законодавства, які дають змогу спростити процеси, пов'язані з проходженням військово-лікарської комісії (ВЛК) для поранених військовослужбовців ЗСУ та Міноборони.

Джерело: Прес-служба Міноборони.

Детальнiше Тепер військовозобов'язаним не потрібно носити пакет документів — відправити їх можна в електронній формі, що значно економить час. Електронні документи передаватимуть між лікарнями, військовими частинами та центрами комплектування.

Мінцифри на ілюстрації вказали документи, які будуть в електронному вигляді для ВЛК:

В Україні спростили проходження ВВК - що і для кого зміниться з грудня - фото 1

Як результат – пораненому військовому більше не потрібно возити документи особисто до військової частини після рішення ВЛК про відпустку чи непридатність. Наразі заклади охорони здоров'я можуть обмінюватися документами з військовими частинами та ТЦК та СП через систему електронного документообігу:

Інші деталі: Вже зараз система електронного документообігу розгорнута у більшості військових частин, ТЦК та СП, а також у військових шпиталях та цивільних закладах охорони здоров'я, де поранені військовослужбовці проходять військово-лікарську комісію.

Документи про рішення ВЛК щодо відпустки або про непридатність за станом здоров'я в електронному вигляді до військової частини направить заклад охорони здоров'я, а військовослужбовець після цього може одразу їхати до ТЦК та СП за місцем проживання чи відпустки.

Військова частина, у свою чергу, після обробки рішення ВЛК, надсилає відповідні документи для військовослужбовця безпосередньо до ТЦК та СП.

Також заклад охорони здоров'я може отримувати додаткові документи, необхідні для формування укладання ВЛК із військової частини – наприклад, довідку про обставини травми. Слід лише надіслати електронний запит.

Джерело матеріала
loader
loader