/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F67%2F80a4516dce4dd690117538bb46088839.jpg)
Засипна капуста зі шкварками: рецепт ситної та бюджетної страви
Білокачанну капусту можна квасити, тушкувати, смажити з цибулею та грибами, а також з овочами, м'ясом. Вона добре поєднується зі свіжими овочами, зеленню, а також крупами.
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F67%2F2910acbe6edd08a118d3d1488626af24.jpg)
Кулінарка Вікторія поділилася в Instagram рецептом смачної та ситної засипної капусти з кус-кусом, шкварками та смаженою цибулею.
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F67%2F0f7c9c6c84ef8c37b80ecaf4ff64eb90.png)
Інгредієнти:
- квашена капуста – 0,5 л б
- свіжа капуста – 0,5 кг
- цибуля (велика) – 1 шт.
- олія – 2 ст. л.
- молоко – 400 мл
- сметана сепараторно – 400 г
- яйце – 1 шт.
- кус-кус – 60 г
- спеції: сіль, перець, лавровий лист
- шкварки, смажена цибуля – для подачі
Спосіб приготування:
1. Квашену капусту промийте і відваріть до готовності. Свіжу капусту дрібно наріжте, відваріть до готовності. Першу та другу капусту варіть окремо. Відцідіть рідину і в першому і другому випадку. Посмажте на вершковому маслі дрібнонарізану велику цибулю.
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F67%2F595e9f1e7040c7fb541af36909608721.jpg)
2. Помістіть в антипригарну ємність два види капусти, лавровий лист і смажену цибулю, залийте розчином молока з густою сметаною (якщо сметани немає: 200 г молока і 600 г вершків не нижче 30%), яйця, крупи кус-кусу.
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F67%2F4facd6be5308087bfcacf4f6622a5aff.jpg)
3. Це все потрібно томити мінімум 4 години. Посоліть страву, додайте чорний перець. Окремо смажте шкварки (дрібнорізана свиняча грудинка) із цибулею. На тарілку викладіть капусту, зверху засмажку і можна їсти.
Також на OBOZ.UA ви можете ознайомитись із рецептами:
- Капустняк пісний
- Тушковане м'ясо з квашеною капустою
- Салат з черемшею та капустою
