Зеленський розповів, що, на його думку, може переломити хід війни
Зеленський розповів, що, на його думку, може переломити хід війни

Зеленський розповів, що, на його думку, може переломити хід війни

Зеленський розповів, що, на його думку, може переломити хід війни

Свою думку він висловлював і президенту США.

Президент Володимир Зеленський заявив, що хоче, аби Україна наростила власне виробництво зброї та не залежала в цьому плані від зовнішніх чинників. В інтерв’ю AP він заявив, що сподівається на отримання від західних союзників ліцензій на виробництво та ремонт техніки, а також дешевої позики для фінансування таких планів.

За словами президента, Українська держава на виробництво зброї, включно з безпілотниками, виділяє значну частину свого бюджету. Але нинішнього рівня виробництва все одно недостатньо, аби переломити хід війни. Тому Зеленський розраховує отримати від Заходу вищевказані кредити та ліцензії.

«Це вихід», – сказав президент, додавши, що Росію ніщо так не лякає, як самодостатня у військовому плані Україна.

Він розповів, що, коли востаннє зустрічався з американським президентом Джо Байденом, членами Конгресу та іншими високопосадовцями США, то закликав їх дати Україні дешеві кредити та ліцензії на виробництво американської зброї.

«Дайте нам ці можливості, і ми все побудуємо. Яких би зусиль і часу нам це не коштувало, ми це зробимо, і зробимо це дуже швидко», – сказав тоді їм Зеленський.

Нагадаємо, раніше в Міноборони заявили, що Українапланує виробляти власні системи ППО широкої лінії. У відомстві пояснили, що йдеться як про звичайні переносні ЗРК, так і про системи з дальністю понад 100 км типу комплексу «Корал».

Водночас Зеленський назвав п'ять причин, чому партнери повинні посилити систему ППО нашої країни: це рятуватиме життя, спонукатиме українських біженців повертатися додому з-за кордону, допомагатиме ЗСУ здобути успіх, в тому числі й у Чорному морі, захистить інфраструктуру, яку потім не потрібно буде відбудовувати, а також позбавить РФ можливості продовжувати ракетний терор. Він наголосив, що 2024-й має стати роком, коли Україна скине Росію зі свого неба.

Джерело матеріала