Викликали "на килим": Лукашенко прилетів у Китай до Сі Цзіньпіна
Викликали "на килим": Лукашенко прилетів у Китай до Сі Цзіньпіна

Викликали "на килим": Лукашенко прилетів у Китай до Сі Цзіньпіна

Про це повідомляють білоруські ЗМІ. Це вже друга за рік поїздка самопроголошеного президента Білорусі до очільника Піднебесної, передає 24 Канал.

Лукашенко прибув на переговори до Сі Цзіньпіна

У пресслужбі самопроголошеного президента Білорусі наголосили, що переговори між Лукашенком та Сі Цзіньпінем мають відбутися 4 грудня у Пекіні. Зокрема, політики планують обговорити питання торговельно-економічного, інвестиційного та міжнародного співробітництва.

Лукашенко прилетів у Китай / Фото з сайту самопроголошеного президента Білорусі

Лукашенко і Сі Цзіньпінь мають також під час зустрічі мають відвідати кілька заходів соціально-гуманітарного направлення.

Варто зазначити, що це вже друга поїздка білоруського диктатора до очільника Китаю. Минулий раз Лукашенко прилітав у Пекін у лютому 2023 року. Тоді на зустрічі з Сі Цзіньпінем він обговорив "мирний план" Китаю для України, який складався з 12 пунктів, серед яких були заклики до припинення вогню, скасування санкцій і відновлення переговорів.

Раніше Лукашенко приймав у Мінську Путіна

  • Російський президент Владімір Путін 23 листопада прибув на засідання ОДКБ у Мінську, столиці Білорусі. Там очільника країни-агресорки приймав самопроголошений президент Олександр Лукашенко.
  • Згодом у Білорусь також прибув і президент Казахстану Касим-Жомарт Токаєв, якого також зустрів Лукашенко. Також до Мінська прибув і президент Киргизстану Садир Жапаров.
  • Водночас на засідання ОДКБ не приїхала Вірменія. Так прем'єр-міністр країни Нікол Пашинян відмовився їхати у Мінськ, а також розглядає можливість виходу Вірменії з договору.
  • Заступник керівника Об'єднаного перехідного кабінету та керівник Народного антикризового управління в Білорусі Павло Латушко розповів, що під час зустрічі Путін і Лукашенко говорили "рекордно мало". Двосторонньої зустрічі між диктаторами у межах саміту ОДКБ так і не було.
Теги за темою
Білорусь Китай Олександр Лукашенко
Джерело матеріала
loader
loader