На Хмельниччині поліцейські затримали посадовця, який замовив побиття старости села. Фото
На Хмельниччині поліцейські затримали посадовця, який замовив побиття старости села. Фото

На Хмельниччині поліцейські затримали посадовця, який замовив побиття старости села. Фото

49-річний чиновник одного з органів місцевого самоврядування у Хмельницькій області заплатив 2,5 тисячі доларів за побиття старости села. Правоохоронці дізналися про планування злочину, імітували його виконання й затримали замовника під час передачі грошей.

Про це 4 грудня повідомило на офіційному сайті обласне Головне управління Національної поліції. У Хмельницькій облпрокуратурі уточнили, що фігурантом є посадовець із Нетішинської міськради.

Затримання чиновника

Копи зазначили, що завдяки злагодженим діям правоохоронців вдалося запобігти скоєнню особливо тяжкого злочину.

Вартові правопорядку отримали інформацію, що 49-річний чиновник підшукує людину, яка б за гроші покалічила старосту села із сусідньої області. З останнім у злочинця були тривалі неприязні стосунки.

Правоохоронці зімітували злочин. Завдяки цьому чиновника спіймали на гарячому, одразу після передачі основної суми в розмірі 2 тисяч доларів США "виконавцю" (заставу у 500 доларів він отримав перед "побиттям").

Чоловіку офіційно оголосили про підозру за ч. 1 ст. 14 ч. 2 ст. 121 КК (Приготування до завдання умисних тяжких тілесних ушкоджень, вчинене на замовлення). Суд узяв фігуранта під варту із можливістю внесення застави.

Правоохоронці розкрили деталі

Як писав OBOZ.UA:

– Раніше в Харкові спіймали шахрая, який видавав себе за співробітника Служби безпеки України. Він вимагав гроші у дружини загиблого українського воїна, переконуючи її, що захисник нібито живий і він "внесе його у списки на обмін". За таку "послугу" злочинець просив 10 тисяч доларів.

– В Одесі СБУ спіймала 35-річного "блогера", який зняв роботу української ППО під час дронової атаки російських військ на облцентр на початку листопада. Відео з чіткою прив'язкою до місцевості зловмисник опублікував на своїй сторінці в TikTok, вказавши точний час зйомки. Тепер йому загрожує вісім років ув'язнення.

Тільки перевірена інформація в нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та у Viber. Не ведіться на фейки!

Джерело матеріала
loader