Результати контрнаступу ЗСУ не впливатимуть на рівень допомоги США – Держдеп
Результати контрнаступу ЗСУ не впливатимуть на рівень допомоги США – Держдеп

Результати контрнаступу ЗСУ не впливатимуть на рівень допомоги США – Держдеп

Підсумки контрнаступу Сил оборони України не повинні якимось чином впливати на рівень військової допомоги з боку Сполучених Штатів.

Таку заяву зробив офіційний представник Держдепартаменту США Деніел Сайзек в інтерв’ю РБК-Україна.

Він нагадав, що американський лідер Джо Байден подав до Конгресу запит на $106 млрд, який передбачає виділення $61,3 млрд для України.

Зараз дивляться

Сайзек запевнив, що в Конгресі зберігається двопартійна підтримка України.

– Контрнаступ не повинен впливати на рівень чи кількість підтримки Сполученими Штатами України… Президент Байден активно працює з республіканцями та демократами в Конгресі з цього питання. І адміністрація президента Байдена очікує, що Конгрес схвалить новий пакет допомоги Україні, – наголосив він.

Представник Держдепартаменту не став конкретизувати, чи може Конгрес затвердити нове фінансування до кінця цього року. Він припустив, що “це станеться в найближчому майбутньому”.

– Неможливо точно передбачити майбутнє, але президент Байден запитує цю допомогу саме зараз, – пояснив Сайзек.

Про ситуацію на фронті

Представник Держдепу заявив, що між урядами США та України відбуваються постійні контакти щодо ситуації на фронті. Вашингтон отримує інформацію від президента Володимира Зеленського.

– І ми розуміємо, що це важка ситуація. Проте уряд США вважає, що Збройні сили України вже показували свої здібності. І зараз треба думати про те, що буде далі, – уточнив Деніел Сайзек.

Хочеш відпочити? Заходь на Факти.GAMES!

За його словами, в уряді США розуміють, що “контрнаступ був дуже важким”, а оборона завжди дається легше. Разом із тим у Вашингтоні планують і надалі підтримувати Україну.

Розгляд запиту щодо України в Конгресі

Лідер більшості в Сенаті США, демократ Чак Шумер уже призначив перше процедурне голосування щодо додаткового фінансування для України, Ізраїлю, країн Індо-Тихоокеанського регіону та на гуманітарні цілі в секторі Гази на суму $106 млрд. Голосування має відбутися наприкінці тижня.

Напередодні Білий дім надіслав до Конгресу термінове попередження про необхідність затвердження військової та економічної допомоги Україні. В адміністрації Байдена наголосили, що без цього фінансування військові зусилля України можуть зупинитися.

Джерело матеріала
loader
loader