Україна змогла повернути додому ще вісьмох дітей
Україна змогла повернути додому ще вісьмох дітей

Україна змогла повернути додому ще вісьмох дітей

У день Святого Миколая, 6 грудня, Україна повернула додому ще вісьмох дітей – чотирьох дівчаток та чотирьох хлопчиків. Незабаром вони об'єднаються зі своїми сім'ями, пише Telegram-канал глави Офісу президента Андрія Єрмака.

- Спільні зусилля здатні створити передріздвяне диво - четверо дівчаток та четверо хлопців віком від 8 до 18 років вже незабаром возз'єднаються зі своїми сім'ями та зустрінуть свята в обіймах своїх близьких на Батьківщині", - пише Єрмак.

За словами глави Офісу президента, повернення дітей стало можливим при взаємодії Офісу президента та уповноваженого Верховної Ради України з прав людини Дмитра Лубінця. Також Єрмак подякував Катару та ЮНІСЕФ за залучення до процесу повернення депортованих дітей та тих, хто опинився на тимчасово окупованих територіях.

Раніше голова Херсонської ОВ Олександр Прокудін повідомив, що з окупації на підконтрольну Україні територію Херсонщини вдалося повернути українську родину з двома дітьми. Зараз вони у безпеці

Також уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубинець розповів, що Україна зафіксувала перший факт зміни персональних даних української дитини під час незаконного усиновлення російськими громадянами. Лубинець зазначив, що усиновлення українських дітей у РФ – незаконне. За міжнародними та національними нормами, для того, щоб іноземці могли усиновити українську дитину, потрібно повідомити Україну та отримати згоду на усиновлення. Однак Росія намагається обійти норми та насильно надає українським дітям російське громадянство.

 

Теги за темою
Діти
Джерело матеріала
loader
loader