Найкраща закуска: фіналіст "Мастер Шеф" поділився рецептом смачної та соковитої грудинки
Найкраща закуска: фіналіст "Мастер Шеф" поділився рецептом смачної та соковитої грудинки

Найкраща закуска: фіналіст "Мастер Шеф" поділився рецептом смачної та соковитої грудинки

На своїй сторінці в Instagram "Мастер Шеф" Микола Люлько показав, як приготувати соковиту свинячу грудинку по-азійськи.

Для цього рецепту "Мастер Шеф" Микола Люлько бере такі інгредієнти:

  • свиняча грудинка - 1 кг
  • олія - 50 г
  • цукор - 50 г
  • імбир - 40 г
  • цибуля порей - 100 г
  • часник - 30 г
  • розмарин - 5 г
  • лавровий лист - 1-2 шт.
  • перець чилі сухий - 2 шт.
  • мірін - 150 г (можна замінити білим напівсолодким вином, а можна взагалі і без нього)
  • соєвий соус - 200 г
  • бульйон - 1 л (в якому варилася свинина)

Спершу "Мастер Шеф" Микола Люлько відварює грудинку протягом 10 хвилин і нарізає її на довільні на шматки.

"В кастрюлю наливаємо олію та всипаємо цукор, чекаємо, щоб він став коричневого кольору, і обсмажуємо шматки мʼяса до золотистого кольору. Свинину краще відокремити від того жиру, який утворився під час обсмажування", – пояснює "Мастер Шеф" Микола Люлько.

В чисту каструлю складаємо нарізану цибулю порей, подрібнений імбир і часник, гілочки розмарину, лавровий лист, перець чилі, а також обсмажену свинину, додаємо соєвий соус і мірін, заливаємо бульйоном, у якому варилася грудинка. Ставимо на слабкий вогонь і готуємо 2 години, періодично підливаючи бульйон, коли він випаровується.

Подавати таку грудинку по-азійськи "Мастер Шеф" Люлько радить із зеленню, наприклад, кінзою. На гарнір чудово підійде рис, його можна поливати соусом, у якому готувалася свинина.

Останні новини України:

Теги за темою
Україна
Джерело матеріала
loader
loader