/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F9%2F3bc3be17b5bfab063e36195943a235e2.jpg)
Живіт вже хоче зимової теплоти: секрети здорового харчування в холодну пору від дієтолога
Зима на порозі з її снігопадами та морозами, що потребує не лише теплих нарядів, а й дбайливого підходу до харчування. Важливі рекомендації від дієтолога Оксани Скитилінської можуть стати вашим гідом у харчуванні на холодну пору року.
Згідно словам експерта, починати день варто з теплого сніданку та уникати виходу на вулицю натще. Віддаючи перевагу варінню та запіканню, а не смаженню страв, можна уникнути негативного впливу на організм. Наприклад, використання оливкової олії на невеликому вогні при жарінні може зменшити його вміст жиру.
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F9%2F2ec0f250356168f99a0b3141cd070f5c.jpg)
Зимовий раціон рекомендується збагатити овочами та коренеплодами для зігрівання, а крупи, такі як гречка та пшоняна каша, забезпечать довге почуття ситості.
Взимку часто не вистачає сонячного світла, тому вітамін D, який забезпечує кісткову тканину та зміцнює імунітет, можна отримати з харчових джерел, таких як жирна риба, яйця та деякі види молочних продуктів.
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F9%2F1bc672a426c98031148d70c5476bf880.jpg)
Для покращення травлення рекомендується додавати в раціон квашені овочі та харчуватися продуктами, багатими на омега-3, такі як оселедець та горіхи. Овочеві супи на нежирному бульйоні стануть чудовим вибором для серця та здоров'я загалом.
У виборі випічки варто віддавати перевагу тесту з мінімальним вмістом жиру та цукру, а начинки з ягід та фруктів стануть здоровою альтернативою.
Дотримання балансованого харчування, регулярні фізичні вправи та достатній відпочинок допоможуть підтримати організм у здоровому стані протягом усієї зими.
