10 речей, які потрібно викинути, щоб прийдешній рік був щасливим
10 речей, які потрібно викинути, щоб прийдешній рік був щасливим

10 речей, які потрібно викинути, щоб прийдешній рік був щасливим

Перед Новим роком бажано привести будинок до ладу і позбутися всього зайвого. Але навіть якщо у вас немає часу на генеральне прибирання, пройдіться по дому і зберіть речі, якими ви не користуєтеся, які викликають неприємні асоціації або просто захаращують простір. Про те, чого потрібно позбутися насамперед – читайте у матеріалі Фактів ICTV.

Яких речей потрібно позбутися перед Новим роком 2024 – список

Наважившись звільнити місце для нового, перевірте вміст шаф та полиць і не забудьте зазирнути у комору. Ви можете сміливо позбуватися таких речей:

  1. Старий одяг та взуття. Існує правило: якщо за рік ви жодного разу не вдягли річ, вона вам не потрібна. Зберіть усе, що морально застаріло, зносилося або не підходить за розміром. Непотрібний одяг та взуття можна просто викинути чи віддати на благодійність.
  2. Книги та журнали, які ви не плануєте перечитувати або які вам не сподобалися. Зберіть їх, віддайте до громадської бібліотеки або здайте на макулатуру.
  3. Непотрібні папірці та документи. Перегляньте та викиньте чеки, квитанції, записки, старі списані блокноти.
  4. Щерблений і тріснутий посуд – їсти з такого вважається поганою прикметою до нещасть і безгрошів’я. Сміливо викидайте на смітник.
  5. Зламана побутова техніка, яку ви так і не полагодили. Здайте на брухт або просто віднесіть на смітник.
  6. Прострочені та зіпсовані продукти. Проведіть ревізію в холодильнику та кухонних шафках.
  7. Сувеніри та предмети декору, які не вписалися в інтер’єр чи викликають неприємні спогади. Не тримайте в будинку те, що несе негатив, і не передаровуйте це іншим людям. Такі речі краще просто викинути.
  8. Дитячі іграшки, якими ніхто не користується.
  9. Прострочені ліки, косметика та парфумерія. Використання засобів, у яких закінчився термін придатності, може бути небезпечним. Перегляньте вміст аптечки, туалетного столика і поличок у ванній. Все, що не можна використовувати або вам не знадобилося, відправте в сміття.
  10. Порожні гарні баночки, пляшечки та коробки, які колись знадобляться. Якщо за рік вони вам не знадобилися і у вас немає чіткого плану, як їх використовувати, це мотлох, який просто займає місце.

Чому важливо викидати зайві речі перед Новим роком

На думку психологів, мотлох, який увесь час потрапляє на очі, викликає стрес і почуття роздратування чи провини. Коли ви бачите непотрібні предмети, увага розсіюється, ви відволікаєтеся, у результаті продуктивність падає, а втома наростає. Крім того, якщо якісь речі викликають негативні асоціації та неприємні спогади, це може стати причиною поганого настрою та навіть депресії.

Зараз дивляться

Заходьте у Новий рік без зайвого вантажу, у чистому будинку та з чистою свідомістю. Позбавившись негативу і мотлоху, ви звільните місце для нового:

  • щастя;
  • радості;
  • друзів;
  • ідей;
  • грошей.

І тоді звичне побажання “З Новим роком, із новим щастям” стане реальністю.

Теги за темою
Свята Новий рік
Джерело матеріала
loader