Шмигаль відреагував на підтоплення Київського метро
Шмигаль відреагував на підтоплення Київського метро

Шмигаль відреагував на підтоплення Київського метро

Через дії або бездіяльність міської влади виникла загроза затоплення та руйнування тунелів "синьої" гілки Київського метрополітену. Це безпосередньо впливатиме на безпеку киян.

Про це заявив прем'єр-міністр України Денис Шмигаль, пише "Хвиля".

Під час повномасштабної війни Київський метрополітен має подвійне стратегічне значення – як транспортна артерія та бомбосховища, де знаходять притулок тисячі людей. Таким чином, нова проблема у київському метро вагомо вплине на безпеку мешканців столиці, як зазначив голова Кабміну.

Шмигаль доручив 9 грудня провести засідання Державної комісії з техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій за участю Віце-прем'єр-міністра Олександра Кубракова, Міністра внутрішніх справ Ігоря Клименка, голови Мінстратегпрому Олександра Камишина, тимчасового виконувача обов'язків голови ДСНС Володимира Демчука, начальника Київського метро. Очікуємо також на присутність голови КМДА Віталія Кличка з детальною доповіддю з цього питання.

"Наше завдання – оперативно оцінити ситуацію та вжити заходів, щоб не допустити її розвитку за негативним сценарієм. Найважливіше – убезпечити життя та здоров'я людей та уникнути транспортного колапсу у столиці”, - наголосив він.

довідка

У Києві, 8 грудня, сталося підтоплення метро. На відео видно, що вода вже по рейки.

Мер Києва Віталій Кличко заявив, що фахівці досліджують причини аварійної ситуації, що виникла у тунелі на ділянці синьої гілки метро між станціями "Теремки" - "Деміївська".

На даний момент "Теремков" до "Либідської" курсує 55 автобусів та 15 тролейбусів.

Теги за темою
Денис Шмигаль Віталій Кличко
Джерело матеріала
loader
loader