Міненерго розробило графіки відключень: коли можуть початися відключення світла
Міненерго розробило графіки відключень: коли можуть початися відключення світла

Міненерго розробило графіки відключень: коли можуть початися відключення світла

Заступниця міністра енергетики Світлана Гринчук в ефірі телемарафону повідомила, що графіки відключень світла застосовувати поки не планують. Про це пише 24 Канал.

Коли в Україні можуть запровадити відключення світла

За словами Гринчук, ймовірні відключення світла в Україні можуть бути лише у випадку значних пошкоджень через обстріли.

На сьогоднішній день ми не плануємо запровадження графіків відключень тієї генерації, яка є. І навіть якщо виникає невеличкий дефіцит – у нас є змога покривати його за рахунок імпорту із сусідніх держав,
– сказала вона.

Вона зазначила, що хоча відключень наразі не планується, такі графіки розроблені ще від літа і доведені до всіх регіонів для того, щоб уникнути ситуацій, які були минулої зими. Адже Україна повинна бути готовою до будь-яких ситуацій.

Ми повинні бути готові до будь-яких ситуацій і повинні забезпечити справедливий розподіл електроенергії для всіх споживачів. Тому графіки дійсно є, але запровадження їх поки не планується. Це станеться хіба що, якщо у нас будуть значні пошкодження в разі обстрілів,
– пояснила Гринчук.

Українців закликають економити електроенергію

  • З настанням холодів в Україні спостерігається незначний дефіцит електроенергії у пікові години навантаження. Тому фахівці закликають громадян за можливості скоротити споживання, особливо з 09:00 до 19:00. Адже зниження споживання мінімізує шанси введення графіків відключень світла.
  • Українців просять не вмикати одночасно багато потужних приладів та переносити прання на нічний час.
  • До ощадливого споживання електроенергії закликають і бізнес, зокрема торговельні центри, магазини, кафе та ресторани просять зменшити освітлення вітрин та вивісок.

Джерело матеріала
loader
loader