Fitch Ratings підтвердило кредитний рейтинг України на рівні "СС"
Fitch Ratings підтвердило кредитний рейтинг України на рівні "СС"

Fitch Ratings підтвердило кредитний рейтинг України на рівні "СС"

Міжнародне рейтингове агентство Fitch Ratings підтвердило довгостроковий рейтинг дефолту емітента (РДЕ) України в іноземній валюті на рівні «CC».

Про це йдеться в заяві агенства.

“Підтвердження довгострокового РДЕ України в іноземній валюті на рівні «CC» відображає очікування Fitch щодо подальшої реструктуризації комерційного боргу до завершення дворічної зупинки виплат єврооблігацій 1 вересня 2024 року”, – йдеться в заяві. 

В агентстві підкреслили, що у разі, коли єдиної комплексної реструктуризації боргу у 2024 році з комерційними кредиторами не вдасться досягти, аналітики очікують проміжного кроку подальшої відстрочки виплат єврооблігацій.

При цьому, у Fitch додали, що будь-який випадок призведе до обміну проблемного боргу (DDE) відповідно до критеріїв суверенного рейтингу Fitch, як у випадку з відстроченням виплати єврооблігацій у серпні 2022 року.

Щодо макропрогнозу, то агенство прогнозує зростання ВВП України у 2023 році на рівні 5,1% у зв'язку з адаптацією бізнесу до умов війни та покращення довіри споживачів.

“За даними ООН, у 2023 році кількість українських біженців була відносно стабільною і становила 6,3 млн в листопаді. Ми прогнозуємо уповільнення послідовного відновлення економіки до кінця року та зростання ВВП за весь рік на 3,8% у 2024 році та 4,5% у 2025 році”, – зазначили в Fitch Ratings.

Джерело матеріала
loader
loader