Є позитивний сигнал від Угорщини, – Кулеба про перспективу вступу України в ЄС
Є позитивний сигнал від Угорщини, – Кулеба про перспективу вступу України в ЄС

Є позитивний сигнал від Угорщини, – Кулеба про перспективу вступу України в ЄС

Про це міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба повідомив в ефірі телемарафону. Він наголосив, що є певні позитивні сигнали зі сторони Угорщини.

Позитивні сигнали для України

Глава МЗС заявив, що в ЄС наразі немає жодної країни, яка б не хотіла бачити Україну у складі Європейського союзу.

Є лише країна, яка хоче більш повільний процес вступу і більш ретельно вивчати наслідки цього вступу – це Угорщина. Але вчора (11 грудня – 24 Канал), за результатами моєї тривалої розмови з міністром закордонних справ Угорщини Петером Сіярто, загроза того, що Угорщина в принципі виступає проти членства України в ЄС, знята,
– розповів Кулеба.

За словами міністра, Сіярто підтвердив, що питання зовсім не в цьому.

Глава МЗС зазначив, що не може бути відвертим та прямолінійним у цьому питанні, оскільки "ставки надзвичайно високі".

Кулеба також наголосив на позитивному офіційному сигналі від уряду Словаччини про підтримку відкриття переговорів з Україною про членство в ЄС.

Сьогодні є дуже обережний сигнал з Угорщини та відкритий сигнал зі Словаччини, але все буде вирішуватися в останню хвилину. Зараз ніхто не може спрогнозувати, наскільки довго триватиме саміт Європейської ради. Можуть всю ніч сидіти,
– зазначив міністр.

За словами глави МЗС, саміт Європейської ради буде дуже непростим, адже багато дискусій не лише щодо українського питання і в буквальному сенсі до останньої хвилини будуть тривати перемовини.

Вступ України до ЄС: останні новини

  • 11 грудня у Брюсселі засідала Рада міністрів закордонних справ ЄС за участі українського міністра Дмитра Кулеби. Зустріч стосувалася безпекових зобов'язань перед Україною, які раніше узгодили з Києвом.
  • Наразі в ЄС досі не дійшли згоди стосовно відкриття перемовин про вступ України до ЄС. Це також стосується подальшого забезпечення фінансової підтримки розміром в 50 мільярдів євро. Проти цього рішення виступає угорський прем'єр Віктор Орбан.
  • Раніше Орбан погрожував заблокувати відкриття переговорів з Україною про вступ до ЄС. Він також закликав не виносити на порядок денний рішення щодо макрофінансової допомоги України. Угорський прем'єр заявляв, що такі рішення нібито "необґрунтовані".
Теги за темою
Новини України Євросоюз Новини політики
Джерело матеріала
loader
loader