Кабмін погодив призначення глав Донецької та Рівненської ОВА
Кабмін погодив призначення глав Донецької та Рівненської ОВА

Кабмін погодив призначення глав Донецької та Рівненської ОВА

За наявною інформацією, якою поділився постійний представник Кабінету Міністрів у Верховній Раді Тарас Мельничук у своєму телеграмі, у низці областей відбудуться зміни. Зокрема, у Донецькій і Рівненській.

Хто буде новими головами ОВА

  • Отже, главою Донецької ОВА стане Філашкін Вадим Сергійович.
  • А от очільником Рівненської ОВА стане Олександр Коваль.

Також відомо, що главою Дніпровської районної державної (а на момент повномасштабного вторгнення – воєнної) адміністрації Дніпропетровської області стане Мамонов В'ячеслав. Тим часом Мірошниченка Павла призначать главою Корюківської РВА Чернігівської області.

Водночас у Кабінеті Міністрів погодили звільнення з посади глави Рівненської РВА Рівненської області Коваля Олександра.

Повернімося до Вадима Філашкіна. Він обіймає посаду заступника глави облдержадміністрації. На цій посаді він з 2019 року. Що стосується Павла Кириленка, котрого звільнили з посади глави ОВА ще 5 вересня, то його обов'язки виконує перший заступник Ігор Мороз.

Цікаво, що кількість народних депутатів у Верховній Раді могла б бути ще меншою. Як зазначив Давид Арахамія, багато народних обранців прагнуть скласти мандат.

Нардепів не відпускають з Верховної Ради

Зауважимо, що станом на 11 грудня Верховна Рада налічує 400 народних депутатів. Натомість чинне законодавство передбачає, що їх має бути 450. За словами Давида Арахамії, крім номінальної є також фактична чисельність. Себто народні депутати можуть хворіти, бути у відрядженні. Відтак, 10% нардепів можуть бути відсутніми з поважних причин.

Тому для мене це дійсно удар як людині, яка відповідає за збір голосів та проведення законопроєктів. Але це війна… Під час війни у кожної організації є певні виклики. Насправді кількість людей, які хочуть піти з парламенту, набагато більша. Ми вже не відпускаємо людей... Ми говоримо, що просто не будемо за це голосувати, тому що люди мають досидіти до кінця (нинішньої каденції Верховної Ради – 24 Канал) і ухвалювати необхідні для держави закони,
– запевнив нардеп.

Водночас Давид Арахамія зазначив, що у Верховній Раді можуть оптимізувати кількість груп. Йдеться про зниження мінімальної кількості нардепів у групах – з 17 до 14 – 15 політиків. Це прагнуть зробити, щоб зберегти групи і щоб до нового скликання парламент працював приблизно в тому самому структурному режимі.

Теги за темою
Кабмін Донецька область
Джерело матеріала
loader
loader