Словаччина передумала та підтримає старт переговорів про вступ України до ЄС
Словаччина передумала та підтримає старт переговорів про вступ України до ЄС

Словаччина передумала та підтримає старт переговорів про вступ України до ЄС

Словаччина, якавиступала проти членства України в ЄС, вже готова підтримати старт переговори з Києвом на саміті 14-15 грудня в Брюсселі. Братислава й надалі не надаватиме тільки гуманітарну допомогу Україні.

"Оцінивши реформаторські зусилля у Києві, ми готові підтримати відкриття переговорів про вступ, про що буде йтися на майбутньому засіданні Євроради. Втім, попереду у нашого східного сусіда ще довгий і тернистий шлях, усі необхідні заходи потрібно не лише схвалити, але й втілити у життя та стежити за їхнім дотриманням", – заявив глава МЗС Словаччини Юрій Бланар за підсумками засідання Ради міністрів закордонних справ ЄС у Брюсселі.

За його словами, потрібно зосередитися "на пошуку мирних рішень" і займатися відновленням України, щоб наблизити країну до членства в ЄС. При цьому в Братиславі відмовляються надавати Києву військову допомогу.

"Водночас ми продовжимо надавати Україні гуманітарну підтримку, зокрема в питанні розмінування та підготовки енергетичної інфраструктури до зими, і в цьому вже були конкретні кроки", - підсумував дипломат.

Противники членства України в ЄС - останні новини

Прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан виступив категорично проти членства України в ЄС. За його словами, головною перешкодою тут є великий рівень корупції в Україні.

У свою чергу канцлер Австрії Карл Нехаммер заявив, що чинний уряд країни не готове дати свою згоду на вступ Українив ЄС.

Джерело матеріала
loader