На Одещині ухилянти влаштували "маскарад" у рясах: з'явились подробиці схеми
На Одещині ухилянти влаштували "маскарад" у рясах: з'явились подробиці схеми

На Одещині ухилянти влаштували "маскарад" у рясах: з'явились подробиці схеми

В Одеській області затримано четверо чоловік, із яких троє вбрані у священницькі ряси, намагаючись незаконно перетнути кордон. Про це повідомили у Південному регіональному управлінні Держприкордонслужби України.

Поблизу кордону з Молдовою прикордонний загін Ізмаїльського району затримав трьох порушників, які були одягнуті у священицькі обладунки, і одного у спортивному одязі.

Під час розслідування виявилося, що лише один із "батюшок" є дійсним священиком і належить до церкви з керівним центром у країні-агресорі, росії. Він же забезпечив рясами своїх двох спіткальників.

Раніше цей протоієрей працював у казначействі Київсько-Печерської Лаври, але після видалення звідти промосковської братії він вирушив на Харківщину і вирішив нелегально вирушити за кордон.

Його друг, який мешкає в одній з європейських країн, погодився допомогти в цій нелегальній справі. За словами "паломників", вони заплатили по 4 тисячі доларів США кожен за послуги переправи через кордон. Щоб не викликати підозри, вони вирішили вдягнутися у богослужбовий одяг під час подорожі.

Порушники вважали, що все йде за планом, але на березі озера Кагул їх зустрів човен. Пасажирів переправили на протилежний берег і відправили в село, запевнивши, що це Молдова, але насправді вони переправлялися між двома українськими населеними пунктами, розділеними озером.

Українські прикордонники склали протоколи про адміністративні правопорушення за статтею 204-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення – "Незаконне перетинання або спроба незаконного перетинання державного кордону України".

Останні новини України:

Також писала Politeka, на Одещині 14-річний підліток накоїв лиха.

Теги за темою
Одеса Одеська область
Джерело матеріала
loader
loader