Байден пропонує Конгресу США зміни, щоб пришвидшити допомогу Україні – Bloomberg
Байден пропонує Конгресу США зміни, щоб пришвидшити допомогу Україні – Bloomberg

Байден пропонує Конгресу США зміни, щоб пришвидшити допомогу Україні – Bloomberg

Президент Сполучених Штатів Джо Байден запропонував зміни до прикордонної політики США, які підвищують перспективи двопартійної угоди щодо імміграції та допомоги Україні.

Про це в середу заявили сенатори-республіканці, пише Bloomberg.

Республіканці зустрілися за зачиненими дверима, щоб оцінити усну пропозицію, яка з’явилася після майже двогодинної зустрічі міністра внутрішньої безпеки Алехандро Майоркаса з сенаторами у вівторок ввечері.

Зараз дивляться

За словами сенатора-республіканця Тома Тілліса, ця пропозиція надасть президенту розширені повноваження щодо депортації мігрантів після того, як певна кількість нелегальних мігрантів перетне кордон. Але жорстко налаштовані республіканці заявили, що ця пропозиція є занадто м’ягкою.

– Тепер, коли до справи долучився Білий дім, затор трохи зрушився, – сказав республіканець від штату Огайо Джей Ді Венс після брифінгу, присвяченого пропозиції.

Проте, за його словами, остаточна угода не буде готова “найближчим часом”.

Адміністрації Байдена і 45-й президент США Дональд Трампа використовували подібну політику висилки мігрантів, відому як Розділ 42, з міркувань громадського здоров’я під час пандемії Covid-19. Але захисники прав іммігрантів стверджують, що така політика позбавить вразливих мігрантів права шукати притулку в США.

Том Тілліс, ключовий учасник переговорів, сказав, що республіканці повинні додати трохи “м’яса” до пропозиції Білого дому і “перевірити, чи серйозно вони налаштовані”.

Але головний переговірник від Республіканської партії, сенатор Джеймс Ленкфорд, сказав, що на папері від Білого дому поки що нічого немає.

Хочеш відпочити? Заходь на Факти.GAMES!

Республіканці Сенату і Палати представників Конгресу США зробили зміни кордону передумовою для затвердження пакету допомоги на суму $61 млрд на російсько-українську війну, про яку просив уряд Байдена.

У вівторок президент України Володимир Зеленський відвідав Капітолійський пагорб, щоб попросити про більшу допомогу.

Тілліс і провідний переговірник від Демократичної партії Кріс Мерфі заявили, що Конгрес повинен залишатися в сесійній залі, поки не буде досягнута угода.

Теги за темою
США Джо Байден
Джерело матеріала
loader