Я готовий: Туск припустив зустріч із Зеленським
Я готовий: Туск припустив зустріч із Зеленським

Я готовий: Туск припустив зустріч із Зеленським

Нещодавно обраний глава уряду Польщі Дональд Туск може вже в четвер, 14 грудня, провести зустріч із президентом України Володимиром Зеленським.

Про це новообраний польський прем’єр заявив журналістам перед самітом ЄС-Західні Балкани.

За словами Туска, з боку України були пропозиції провести зустріч із президентом Зеленським вранці 14 грудня, але зараз сторони узгоджують технічні деталі.

Зараз дивляться

– Я готовий до цієї зустрічі, можливо, вона відбудеться тоді (зранку 14 грудня, – Ред.), – додав глава польського уряду.

Водночас Туск повідомив, що наразі невідомо, як саме президент Зеленський братиме участь у саміті лідерів країн Європейського Союзу, який розпочнеться завтра, 14 грудня.

– Але ми повинні розуміти, що – я також дуже радий зустрітися з президентом – через те, що є ще засідання Європейської ради, і, якщо я правильно розумію, ще немає рішення щодо того, який вигляд має мати присутність президента Зеленського тут, у Європейській раді, тому я не готовий дати точну технічну відповідь, де і коли, – додав він.

Новий прем’єр Польщі Туск нагадав, що має дружні стосунки з українським президентом і “якщо друзі запрошують, то він уже наступного дня на тому місці, де має бути”.

Його також запитали про те, що глава угорського уряду Віктор Орбан виступає проти подальшої підтримки України. Туск відповів дипломатично: “Орбан – дуже прагматичний політик. Сприймайте це як комплімент”, сказав він.

Туск нагадав, що на посаді глави Європейської ради у нього була репутація “одержимого Росією”.

Хочеш відпочити? Заходь на Факти.GAMES!

– Я б вважав за краще не бути правим, але я мав рацію. Моя роль сьогодні полягає у зміцненні європейської рішучості – я думаю про Європу як таку, але я також говорю про деякі країни-члени, яких потрібно переконати в тому, що ефективна підтримка України – це найголовніше, – сказав прем’єр-міністр, відповідаючи на запитання іноземних журналістів.

Він зізнався, що не може змиритися з питанням апатії або втоми з приводу України.

– Для мене це неприйнятно, тому що ми говоримо не тільки про Україну, про війну, про російську агресію, ми говоримо про наше майбутнє, – наголосив Туск.

Новий прем’єр Польщі

Теги за темою
Володимир Зеленський Євросоюз Польша
Джерело матеріала
loader