Київрада ухвалила бюджет столиці на 2024 рік: на що передбачено кошти
Київрада ухвалила бюджет столиці на 2024 рік: на що передбачено кошти

Київрада ухвалила бюджет столиці на 2024 рік: на що передбачено кошти

У Київській міській раді ухвалили бюджет на 2024 рік. Доходи бюджету Києва на наступний рік запланували в сумі понад 72,6 млрд грн, а видатки – понад 85,3 млрд грн.

Відповідне рішення підтримали 80 депутатів, повідомив перший заступник очільника КМВА Микола Поворозник.

Найбільшу питому вагу доходів становлять податкові надходження, з яких податок на доходи фізичних осіб (ПДФО) запланували в сумі 32 млрд грн, а на прибуток підприємств – 7,5 млрд грн. Місцеві податки – 16,8 млрд грн, кошти від продажу землі – 2,8 млрд грн.

Зараз дивляться

Основним напрямом фінансування є сфера освіти – понад 27,2 млрд грн, що становить понад 32% видатків. На транспорт, дорожнє господарство та зв’язок у кошторисі Києва запланували понад 23,8 млрд грн або 28% бюджету міста.

На житлово-комунальне господарство – 8,2 млрд грн, соціальний захист – 7,8 млрд грн, охорону здоров’я – близько 6 млрд грн, культуру і мистецтво – 1,7 млрд грн, фізичну культуру і спорт – 1,5 млрд грн.

Водночас передбачено виділення 1 млрд грн на виконання міської цільової програми з організації військової служби, виконання військового обов’язку, мобілізаційної підготовки і територіальної оборони Захисник Києва на 2022 – 2024 роки.

Депутати Київради ухвалили Програму економічного і соціального розвитку Києва на 2024-2026 роки. У 2024 році планують зосередитися на створенні безпечних умов проживання і перебування в місті, адаптацію учасників бойових дій і ВПО.

Також приділено увагу наданню соціальних, медичних і реабілітаційних послуг людям з інвалідністю. Враховано особливості створення інклюзивного простору в усіх сферах життєдіяльності Києва.

Хочеш відпочити? Заходь на Факти.GAMES!
Теги за темою
Київ Гроші
Джерело матеріала
loader