В Україні 2 ТЕЦ припинили видачу електроенергії: чи будуть відключення електроенергії
В Україні 2 ТЕЦ припинили видачу електроенергії: чи будуть відключення електроенергії

В Україні 2 ТЕЦ припинили видачу електроенергії: чи будуть відключення електроенергії

В Україні 2 ТЕЦ у південному та західному регіонах припинили видачу електроенергії. Причина – пошкодження обстрілами та негодою обладнання. Крім того, 3 енергоблоки на ТЕС у різних регіонах вийшли в аварійний ремонт. Втім, загрози запровадження графіків відключень світла у країні немає.

Про це повідомили в "Укренерго". Там зазначили: також майже не виробляють електроенергію сонячні електростанції – через хмарну погоду.

"На сході вчергове обстріляна одна з теплоелектростанцій, є пошкодження обладнання. Через пошкодження обстрілами та негодою електромереж обленерго припинили видачу електроенергії дві ТЕЦ в південному та західному регіонах. Також три енергоблока на ТЕС в різних регіонах вийшли в аварійний ремонт", – йдеться у повідомленні.

Графіки не запроваджуватимуть

Водночас енергетики наголосили: попри виниклі проблеми, графіки відключення електроенергії в Україні не застосовуються. Крім того, можливість цього поки що не розглядається.

"Ліміти споживання не запроваджувались. Графіки відключень не вводилися та не прогнозуються", – зазначили в "Укренерго".

Де немає світла

Втім, у кількох сотнях населених пунктів України енергопостачання все ж відсутнє. Проте викликані вони аварійними причинами.

"Знеструмлено через негоду 225 населених пунктів в Дніпропетровській, Кіровоградській, Харківській та Чернігівській областях. В Донецькій області 147 населених пунктів без енергопостачання більше доби", – пояснили енергетики.

Крім того, розповіли вони, через бойові дії та з інших причин без світла залишається 454 населені пункти. Зокрема, через обстріли є нові пошкодження в мережах:

  • Донецькій;
  • Харківській;
  • Херсонської області.

Як повідомляв OBOZ.UA, за словами ж заступниці міністра енергетики України Світлани Гринчук, відключати електроенергію українцям почнуть лише за умови серйозних пошкоджень енергосистеми – через масові обстріли Росією або погодні умови (наприклад, налипання снігу чи сильний вітер). Водночас саме по собі похолодання хоч і зумовить додаткове навантаження на мережі, до відключень не призведе – адже енергетики готувалися до такого сценарію.

Лише перевірена інформація в нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та у Viber. Не ведіться на фейки!

Джерело матеріала
loader