Нагода вдягнути різдвяний светр: яке свято 15 грудня 2023
Нагода вдягнути різдвяний светр: яке свято 15 грудня 2023

Нагода вдягнути різдвяний светр: яке свято 15 грудня 2023

Сьогодні, 15 грудня, професійне свято відзначають українські судді, а православні віряни вшановують памʼять преподобного Павла Латрського.

Факти ICTV зʼясували, що за оригінальне свято обʼєднує цього дня усіх власників різдвяних светрів. Також дізналися, хто святкує іменини, які заборони та прикмети повʼязані з сьогоднішньою датою.

Яке сьогодні свято – 15 грудня 2023 року

Згідно з новим церковним календарем, нині вшановують преподобного Павла Латрського, що був монахом у Візантії. Він дотримувався різних аскез і дав обітницю мовчання, щоби повністю присвятити себе Богу. В переказах записано, що за це Господь наділив його даром бачити майбутнє та творити дива. За сприяння Павла Латрського на острові Самос побудували два монастирі.

Зараз дивляться

Який сьогодні, 15 грудня 2023, день в Україні

На цю дату щороку припадає День працівників суду.  Професійне свято встановлене президентським наказом у 2000 році для підкреслення ролі судів у забезпеченні захисту прав і свобод громадян, а також в утвердженні принципу верховенства права. 

У третю пʼятницю грудня, що цьогоріч припадає на 15 число останнього місяця року, настає день усіх, хто має в шафах різдвяні светри. Саме сьогодні відзначається День потворного різдвяного светра – це дивне та веселе свято, до якого доєднуються навіть світові зірки, як-от Раян Рейнольдс.

Чим епатажніший светр, тим краще. Деякі компанії навіть створюють власні версії потворних аутфітів, щоби повеселитися та створити святкову атмосферу.

Хто святкує День ангела 15 грудня

Сьогодні можна привітати з іменинами власників чоловічих імен Олександр, Василь, Павло та Степан, що дуже розповсюджені в Україні. Також сьогодні День ангела у тих, хто має рідкісні імена Іларіон, Іона, Трифон та Сусанна.

Що не можна робити 15 грудня 2023 року

Цього дня не слід злитися та лихословити. Оскільки триває Різдвяний піст, коли треба зосередитися на самоспогляданні та благодійності, не можна влаштовувати пишних застіль. Під забороною полювання та риболовля. У народі вірили, що 15 грудня не можна скаржитися на холоди, щоб не заслабнути.

Астрологи кажуть про цей день як загалом несприятливий, і навіть стригтися не радять.

Що можна робити сьогодні

Присвятіть цей день благодійності: допоможіть нужденним, повісьте годівничку для птахів, нагодуйте безпритульних тварин.

Місячний календар радить цього дня попрацювати над власними недоліками, зокрема позбутися шкідливих звичок, якщо ви їх маєте. Також сьогодні маєте гарну нагоду позайматися спортом – день сприяє.

Народні прикмети на 15 грудня

  • Дивилися на погоду: яким буде день, таким буде й березнь.
  • Сніг віщував гарний врожай зерна, а ранковий іній на вікнах – ранню та теплу весну.
  • Вдень мороз, а ввечері потеплішання – до холодів.
  • Північний вітер – до сильних морозів.
  • Ворони літають колами над будинками – віщують негоду.
  • Кішка весь день спить – зима буде з морозами.
Теги за темою
Свята
Джерело матеріала
loader
loader