Зробимо все, щоб Україна була впевненою у підтримці партнерів у 2024 році – Зеленський
Зробимо все, щоб Україна була впевненою у підтримці партнерів у 2024 році – Зеленський

Зробимо все, щоб Україна була впевненою у підтримці партнерів у 2024 році – Зеленський

Українська влада планує активні наступні тижні у зовнішній політиці, щоб допомога Україні протягом 2024 року не слабшала.

Про це заявив президент України Володимир Зеленський, який наразі перебуває у Львові.

– Ми продовжуємо нашу роботу з партнерами, щоб єдність у захисті України збереглася. І у Європі, і з Америкою, і з усіма іншими у світі, хто підтримує нас, підтримує державу та міжнародне право. Наступні тижні будуть теж активними в нашій зовнішній політиці, і вже почали планувати активність на січень. Зробимо все можливе, щоб Україна була сильною і щоб у наступному році ми всі могли бути впевненими – впевненими і в оборонній підтримці, і в макрофіні, і в політичній підтримці, – сказав він.

На початку звернення він нагадав, що вранці був на Марсовому полі Личаківського кладовища, де ушанував полеглих захисників України.

Зараз дивляться

– Зараз – у Львівській політехніці. Провів Конгрес, засідання Конгресу місцевих та регіональних влад. Разом з урядовцями – були і прем’єр-міністр, міністри. Голова Верховної Ради. Голова Офісу. Багато питань – різні аспекти взаємодії центральної влади з громадами. Дуже важливо, щоб уряд був у постійній комунікації з місцевим самоврядуванням і щоб керівники у громадах розуміли, яка зараз ситуація, чим живе вся наша країна, наскільки важливо бути повністю зосередженими на обороні та допомозі людям. Дбати про наших воїнів, дбати про всіх наших людей – це обов’язково на всіх рівнях влади. І у владі на місцях також, – сказав він.

Глава держави також подякував усім працівникам ДСНС України, які протягом цього тижня так само, як і протягом усіх тижнів війни, допомагали рятувати життя та допомагали людям після російських обстрілів.

Президент відзначив імена низки надзвичайників та подякував їм:

  • Щодо Одеси, то це сержант Артем Кейга, сержант Руслан Куруч, капітан Орест Павловський;
  • На Херсонщині президент відзначив сержанта Анатолія Скотенянца, сержанта Володимира Кушнірука, капітана Владислава Пилипенка;
  • Щодо Києва, то Володимир Зеленський відзначив роботу рятувальників в місцях падіння уламків ракет. Йдеться про головного майстера-сержанта Сергія Савенка, капітана Дмитра Галицького, майора Любові Кірнос.

– Я дякую вам та всім вашим колегам, – сказав президент!

Також український лідер розповів, що на Конгресі місцевих та регіональних влад голова Служби безпеки України Василь Малюк доповів про затримання в Одесі, у Херсонській області, у Дніпрі колаборантів. А також розповів про інші операції СБУ.

Хочеш відпочити? Заходь на Факти.GAMES!

Своєю чергою міністр внутрішніх справ Ігор Клименко та голова ОВА Віктор Микита доповіли щодо трагедії в Закарпатті. За словами президента, лікарі на місці надають усю необхідну допомогу.

Теги за темою
Володимир Зеленський Львів Офіс Президента
Джерело матеріала
loader