Багато хто навіть не підозрює: чому небезпечно налягати на консервацію в зимовий період
Багато хто навіть не підозрює: чому небезпечно налягати на консервацію в зимовий період

Багато хто навіть не підозрює: чому небезпечно налягати на консервацію в зимовий період

У зимовий період зазвичай знижується споживання свіжої овочевої продукції через сезонне подорожчання. Люди переходять на консервацію, якою запаслися з літа. Втім, регулярне вживання такої їжі є небезпечним, пише ua-vestnik.

Зима - зоряний час для овочевої консервації, якою передбачливі господарі запасаються ще з літа. Свіжі овочі з'являються в раціоні набагато рідше, оскільки багатьом їх складніше собі дозволити.

Консервація огірків із помідорами, фото: Знай.ua
Консервація огірків із помідорами, фото: Знай.ua

Дієтологи попереджають, що консервовані овочі може і порадують смакові рецептори, але не більше. Від такої їжі більше шкоди, ніж будь-якої користі.

Овочі, просолені, проварені вже не містять вітаміни або потрібної кількості клітковини. Однак у них багато солі, надлишок якої загрожує не найкращими наслідками для організму.

Консервація, скріншот: Youtube
Консервація, скріншот: Youtube

Це не означає, що консервацію не можна їсти. Головне – щоб вона не становила основу раціону та поєднувалася з іншими корисними продуктами.

Фахівці зазначають, що здоровіша альтернатива консервації - заморожені овочі. Їх можна заготовляти з літа, а взимку тішити себе, додаючи до різних страв.

Матеріали новинного характеру не можуть вважатися призначенням лікаря і прирівнюватися до них. Перед прийняттям рішення обов'язково проконсультуйтеся з лікарем і зверніться до фахівця.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, бутерброди занапастить ваше здоров'я: дієтологи пояснили, чому не можна поєднувати ковбасу та хліб.

Джерело матеріала
loader
loader