/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F9%2F3c808c2e568303804cf3768a3cfd851f.jpg)
Багато хто навіть не підозрює: чому небезпечно налягати на консервацію в зимовий період
У зимовий період зазвичай знижується споживання свіжої овочевої продукції через сезонне подорожчання. Люди переходять на консервацію, якою запаслися з літа. Втім, регулярне вживання такої їжі є небезпечним, пише ua-vestnik.
Зима - зоряний час для овочевої консервації, якою передбачливі господарі запасаються ще з літа. Свіжі овочі з'являються в раціоні набагато рідше, оскільки багатьом їх складніше собі дозволити.
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F9%2F08ac782dfa5e66fae7350080e71c1b85.jpg)
Дієтологи попереджають, що консервовані овочі може і порадують смакові рецептори, але не більше. Від такої їжі більше шкоди, ніж будь-якої користі.
Овочі, просолені, проварені вже не містять вітаміни або потрібної кількості клітковини. Однак у них багато солі, надлишок якої загрожує не найкращими наслідками для організму.
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F9%2Fa442094f54f806e6dbf4bedc9c115d84.jpg)
Це не означає, що консервацію не можна їсти. Головне – щоб вона не становила основу раціону та поєднувалася з іншими корисними продуктами.
Фахівці зазначають, що здоровіша альтернатива консервації - заморожені овочі. Їх можна заготовляти з літа, а взимку тішити себе, додаючи до різних страв.
Матеріали новинного характеру не можуть вважатися призначенням лікаря і прирівнюватися до них. Перед прийняттям рішення обов'язково проконсультуйтеся з лікарем і зверніться до фахівця.
Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, бутерброди занапастить ваше здоров'я: дієтологи пояснили, чому не можна поєднувати ковбасу та хліб.

