Цього разу на своїй сторінці в Instagram фіналіст "Мастер Шеф" Микола Люлько показав, як приготувати традиційний різдвяний вінок.
Для тіста "Мастер Шеф" Микола Люлько бере такі інгредієнти:
- молоко 3,5% - 200 г
- борошно пшеничне - 400 г
- цукор - 20 г
- сухі дріжджі - 12 г
- ванільний цукор - 20 г
- вершкове масло - 65 г
- яйце - 1 шт.
- сіль - 5 г
Для начинки:
- апельсин - 1 шт.
- джем абрикосовий - 200 г
- цукати, в’ялена вишня, родзинки або ваші улюблені сухофрукти - 250 г
- коньяк/ром - 50 г
Для декору:
- яйце для змащування - 1 шт.
- цукрова пудра - 40 г
"Мастер Шеф" Микола Люлько одразу заливає сухофрукти коньяком, додає сік одного апельсина, попередньо знявши з нього цедру, заливає все окропом і дає постояти 15 хвилин. Після цього через сито прибираємо зайву вологу, додаємо до сухофруктів цедру та перемішуємо.
"Інгредієнти для тіста замішуємо до однорідної маси. Молоко та яйце мають бути кімнатної температури! Залишаємо тісто піднятись, в мене це зайняло 40 хвилин", – пояснює "Мастер Шеф" Микола Люлько.
Розкачуємо тісто в пласт за розміром дека, трішки більший, промащуємо тісто джемом і рівномірно висипаємо сухофрукти. Закручуємо тісто в рулет, защипуємо краї вздовж рулету, викладаємо у формі кола, помістивши всередину невелику круглу посудину, та защипуємо край із краєм. Зверху робимо на віночку надрізи ножем, накриваємо рушником та лишаємо на 30 хвилин, аби тісто ще підійшло.
Змащуємо різдвяний вінок яйцем і відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку з режимом верх-низ на 35-40 хвилин. Коли віночок охолоне, "Мастер Шеф" Микола Люлько присипає його цукровою пудрою.
Останні новини України: