Наводили ракети по Запоріжжю: СБУ викрила агентурну мережу ФСБ
Наводили ракети по Запоріжжю: СБУ викрила агентурну мережу ФСБ

Наводили ракети по Запоріжжю: СБУ викрила агентурну мережу ФСБ

Працівники спецслужби затримали корегувальника російських ракетних ударів по багатоповерхівці у Запоріжжі 18 жовтня.

СБУ нейтралізувала агентурну мережу ФСБ Росії, що коригувала повітряні удари по військовій та цивільній інфраструктурі Запоріжжя.

Про це повідомили у пресслужбі.

У результаті спецоперації СБУ у Запоріжжі було затримано керівника російської групи, який 18 жовтня навів ворожі ракети на багатоквартирний будинок у центрі міста. Тоді внаслідок обстрілу загинули п’ятеро людей, ще п’ятеро осіб зазнали важких поранень.

Керівником російської агентури виявився місцевий житель – представник запорізького "Клубу воєнної реконструкції". У середині жовтня 2023 року чоловіка дистанційно завербувала ФСБ для проведення розвідувально-підривної діяльності у Запоріжжі.

Читайте провідні новини дня:

  • Він втік з Росії і воює за Україну: боєць РДК “Івар” про те, що відбувалося в РФ на початку вторгнення
  • Київ виділив із бюджету на ЗСУ лише 1%: скандал набирає обертів - Зеленський відреагував
  • Мають бути на передовій, а не в Європі: Безугла зробила заяву про мобілізацію жінок (фото)

Аби законспірувати спілкування зі спецслужбою РФ, зловмисник обрав собі оперативний псевдонім "Палестинець" та створив анонімний чат у популярному месенджері.

"Щоб забезпечити виконання ворожих завдань, він сформував власну групу інформаторів, до якої включив 4-х місцевих жителів, зокрема й своїх родичів. За даними слідства, вони розвідували місця базування Сил оборони на території Запоріжжя, а також передавали геолокації житлової інфраструктури та промислових об’єктів", – йдеться в повідомленні СБУ.

Там додали, що для збирання розвідданих ворожі інформатори обходили місцевість або виїжджали на об’єкти, де фіксували все на фото й відео на камери власних телефонів.

Отриману інформацію зловмисники передавали "Палестинцю", а той надсилав усе до ФСБ через "зв’язкового" з одного із окупованих міст на Запоріжжі.

Слідчі СБУ повідомили "Палестинцю" про підозру у державній зраді, вчиненій за попередньою змовою групою осіб в умовах воєнного стану. Зловмиснику обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Йому загрожує довічне ув’язнення.

  • СБУ та ТЦК перевіряють ресторани Києва: що відомо про різдвяні рейди військових
  • Патріарха Кирила оголошено в розшук: в Росії відреагували
  • Чи прослуховували Залужного: СБУ відкрила провадження
Джерело матеріала
loader
loader