Стівен Фрай озвучить документальний фільм про життя українських біженців
Стівен Фрай озвучить документальний фільм про життя українських біженців

Стівен Фрай озвучить документальний фільм про життя українських біженців

Британський актор, комік та телеведучий Стівен Фрай озвучить документальний фільм режисера Кейлі-Пейдж "Ми вдома" про війну в Україні. Артист зачитає закадровий текст до кінострічки. Про це повідомляє Deadline.

Повнометражний фільм було повністю знято у Сколе, Львівській області. Режисером картини став Антон Чистяков, а продюсером – актриса британського серіалу за романом Джейн Остін "Сендітон" Кейлай-Пейдж Ріс. Фільм розповідає про те, як війна в Україні змусила багатьох батьків та дітей залишити рідні міста через страх перед російським нападом та руйнуваннями. В основу документалки увійшли історії кількох дітей із різних куточків країни, які діляться своїми страхами, втратами та новими проблемами через російське вторгнення.

- Чесно кажучи, я не маю слів, і для мене велика честь, що Стівен погодився зачитати закадровий текст нашого документального фільму. Я написала особистий лист Стівену, в якому докладно описала сам проєкт і неймовірну команду, яку ми залучили до його створення, - розповіла Ріс. - Ми сподіваємося, що фільм розповість таким самим батькам та сім'ям про те, що переживають українські сім'ї щодня.

Фільм поки що не має прокату, але його планують показати на одному з фестивалів наступного року.

У вересні 2023 року Стівен Фрай відвідав Київ, де був ведучим третього Саміту перших леді та джентльменів. За декілька днів в Україні британець встиг ближче познайомитися із життям столиці. Він побачив виставку підбитої техніки російських окупантів, скуштував українську кухню, відвідав український стендап. Йому довелося провести кілька нічних годин у укритті через ракетну атаку на Київ, він зустрівся з Володимиром Зеленським в офісі президента, відвідав Бабин яр та один із столичних барів.

Джерело матеріала
loader