Стівен Фрай озвучив фільм про українських дітей
Стівен Фрай озвучив фільм про українських дітей

Стівен Фрай озвучив фільм про українських дітей


 Видання Deadline опублікувало новину про британського актора і письменника Стівена Фрайа. Зірка фантастики «"V" означає Вендетта» прочитав закадровий текст у документальній стрічці «Ми вдома». Це фільм про життя евакуйованих під час війни дітей в місто Сколе, Львівської області. Прем’єра кінострічки планується на одному зі світових фестивалів у 2024-му році.

 Режисерами проєкту стали двоє молодих українських режисера: Чистяков Антон та Краснощок Роман. Ці автори вже встигли зарекомендувати себе у вітчизняному кінопросторі та стати учасниками й переможцями багатьох українських та міжнародних кінофестивалів. Серед їх фільмів такі як: «Останній день юності», «Виховання висотою» та «Між рядками». Продюсеркою картини виступила британка Кейлай-Пейдж Рис.

Стівен Фрай озвучив фільм про українських дітей - Фото 1

 Слова творців про емоції під-час роботи над проєктом: «Влітку ми закінчили зйомки документального фільму про дітей, що були вимушені евакуюватися внаслідок війни до Українських Карпат. Фіксуючи важливий зріз їхнього життя, ми стали свідками боротьби і волі маленьких героїв, які, зіткнувшись із несправедливими обставинами, знайшли сміливість перетворити трагедію на можливість.

 Під час знайомства з героями картини, ми пережили весь спектр їх емоцій: як ці діти зустріли війну та перші ракетні обстріли, як втратили рідні домівки та були вимушені евакуюватися, як адаптувалися на новому місці та в новому оточенні і як не втрачають надію повернути собі те, що у них безчесно відібрали. Окрім величі мальовничих Карпат, що стали новим домом та прихистком для евакуйованих дітей, ці історії обʼєднує також і надзвичайна сила духу та волі головних героїв, що допомогла їм вижити в умовах страшної реальності.

Стівен Фрай озвучив фільм про українських дітей - Фото 2

 Під час фільмувань ми збирали свідчення від директора школа, що буквально перетворив свою школу в дім для біженців; психологів, що працюють з дітьми, допомагаючи їм побороти страхи війни і загалом місцевої громади, що вкладає безліч зусиль в комфортне існування внутрішньо переміщених осіб.

 Цей фільм не просто розповість кілька історій через інтервʼю. Ми зафіксували буденність головних героїв: простір, в якому вони існують, їхні уподобання, розваги, знайомства з новими друзями та життєві труднощі. Це все невідʼємні ключі для відтворення загальної картини того, з якими емоційними викликами зіткнулися Українці, та як, долаючи всі випробування, вони стають сильнішими».


Джерело: Deadline
Джерело матеріала
loader