З наближенням новорічно-різдвяних свят посольство Німеччини у Києві вирішило поділитися з українцями рецептом різдвяного печива – зірочок із корицею.
"У передріздвяний час прийнято спільно пекти. До різдвяного печива обов'язково відносяться зірочки з корицею! Без покритих білою глазур'ю пряничків-зірочок ніколи не буває передсвяткової тарілки з печивом. Але увага: зробіть трохи більше – ці зірочки мають властивість закінчуватись дуже швидко. За пару хвилин, поки наша колега робила фото, вони вже були з'їдені!», - пишуть у посольстві.
Рецепт розрахований приблизно на 50 зірочок. Якщо у вас немає форми для вирізання у вигляді зірочки, можна зробити печиво іншої форми.
Інгредієнти:
- Білок 2-3 яєць (залежно від їхнього розміру)
- 250 г цукрової пудри
- 1 пакетик ванільного цукру
- 1 чайна ложка меленої кориці
- приблизно 375 г меленого мигдалю
Приготування:
Білки збити до утворення густої піни. Просіяти цукрову пудру та поступово підмішати до білків. Відібрати окремо приблизно 3 столові ложки збитої білкової маси і відставити вбік, до решти додати корицю, ванільний цукор і мигдаль. Вимішувати, поки|доки| тісто не перестане липнути.
Розкачати тісто завтовшки прибл. 1 см і поставити на холод (у холодильник) десь на 2:00. Потім вирізати зірочки і викласти їх на лист, покритий папером для випічки. Покрити зірочки рештою білкової маси і випікати при 120°C близько 15 хвилин. Потім зменшити температуру до 100 ° C і випікати ще 5-10 хвилин до готовності. При цьому глазур не має стати коричневою.
Раніше ми повідомляли, що кожна хвилина буде смачною: оригінальний новорічний салат "Годинник".