Привітайте адвокатів та сходіть до галереї: яке свято 19 грудня
Привітайте адвокатів та сходіть до галереї: яке свято 19 грудня

Привітайте адвокатів та сходіть до галереї: яке свято 19 грудня

Сьогодні, 19 грудня, вітання з професійним святом приймають українські адвокати, у світі привертають увагу до проблеми бідності, а православні віряни за новим стилем вшановують памʼять мученика Боніфатія.

Факти ICTV дізналися більше про історію свят, іменинників, прикмети та заборони цього дня.






Яке сьогодні свято – 19 грудня 2023

За старим церковним стилем цього дня відзначали День Святого Миколая, проте тепер свято змістилося на 6 грудня, і діти вже встигли відшукати подарунки під подушкою.

Зараз дивляться

Після переходу православної церкви на новий календар, 19 грудня віряни вшановують памʼять святого мученика Боніфатія. Він народився у Римі та служив у заможної пані. Як християнин, Боніфатій був милосердним до людей. Тож він виправдовував своє імʼя, що в перекладі з латинської означає “творити добро”.

Під час подорожі на Схід за мощами святих мучеників, Боніфатія схопили противники Христової віри. Його кинули до вʼязниці і катували, тож і сам Боніфатій загинув за свою віру та потрапив до сонму мучеників.

Який сьогодні, 19 грудня 2023 року, день в Україні

Україна відзначає День адвокатури. Це свято встановлене президентським указом у 2002 році. В документі зазначено, що це зроблено для вшанування важливої ролі інституту адвокатів у розбудові правової держави, захисті конституційних прав і свобод громадян. Якщо у вас є знайомі фахівці цієї галузі, не забудьте привітати їх із професійним святом.

У світі сьогодні відзначають Міжнародний день допомоги бідним. Статистика свідчить про те, що на кінець 20 століття у злиднях жили 1,5 млрд людей, тож ООН запровадила кілька програм, спрямованих на подолання бідності.

Якщо ви ще не встигли прикрасити ялинку, саме час це зробити, адже 19 грудня святкують День вічнозелених рослин. Ця традиція бере початок в Індії, де лісники хотіли у такий спосіб привернути увагу до краси хвойних дерев.

Також сьогодні відзначається Міжнародний день емо. Ця субкультура родом з 2000-х. Вирізнити її послідовників можна за певним стилем одягу та виглядом – це очі, підкреслені макіяжем, довгий чубчик, що спадає на лоба, поєднання рожевих та чорних кольорів, вузькі штани, футболки з назвами гуртів чи співаків, широкі ремені з шипами. Емо чутливі, емоційні та сором’язливі. На початку зародження стилю молодь слухала такі гурти, як Blink-182, Tokio Hotel, My Chemical Romance і Panic! At the Disco. З часом зʼявилися нові вподобання.

Хто святкує День ангела 19 грудня

Цього дня привітайте з іменинами хлопчиків та чоловіків на імʼя Григорій, Ілля й Тимофій. Також сьогодні День ангела у власниць рідкісного імені Аглая.

Що не можна робити 19 грудня 2023 року

Наші пращури вірили, що цього дня не можна носити старий одяг, щоби не бути в скруті. Також не виносили сміття, щоби не викинути з ним своє щастя. Також під забороною була важка праця.

Астрологи цей день характеризують як загалом сприятливий, але не радять робити стрижку чи фарбувати волосся. Не можна й брехати, бо це загрожує хворобою горла.

Що можна робити сьогодні

Цей день сприяє спілкуванню з людьми, зокрема з керівництвом. Також це гарний час для відвідин культурних закладів, але не з метою розваг, а задля просвітлення.

Сьогодні буде добре прибрати в оселі чи позайматися спортом.

Народні прикмети на 19 грудня 2023

Більшість прикмет цього дня повʼязані з прогнозами на врожай наступного року.

  • Сильний вітер цього дня віщує гарний врожай горіхів прийдешньої осені.
  • Тепла погода зранку – вродить жито.
  • Якщо небо в зорях – вродять ягоди.
  • Іній на деревах – рік буде вдалим для сільськогосподарських робіт та вродить овес.
  • Сніг – до великого врожаю пшениці.
  • Скількі снігу випаде – стільки трави зʼявиться навесні.
Теги за темою
Свята
Джерело матеріала
loader