/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F433%2F7acd8238a5980fabf0db902aae38f214.jpg)
Залежно від релігійних та етнічних потреб: для ЗСУ готують нове меню харчування
Державний оператор тилу (ДОТ) при Міноборони України готує до розробки спеціальне 16-тижневе меню харчування для воїнів ЗСУ.
Воно передбачає страви із продуктів, що відповідають релігійним правилам та етнічним традиціям кожного українського захисника.
Про це в ефірі телемарафону розповів заступник міністра Дмитро Кліменков. На сьогодні все армійське харчування відбувається за каталогами.
— У майбутньому ми плануємо робити закупівлі за категоріями, тобто, окремі молочні продукти, окремо м’ясо. Це насамперед дозволить працювати з виробником безпосередньо, без посередників. А по-друге, запозичимо досвід наших колег у НАТО, наприклад США, де для розробки меню для військових залучаються спеціалізовані інститути, які мають технологічну та наукову базу, — зазначив чиновник.
Впровадження нової системи постачання продуктів, за словами Кліменкова, – це не все, адже в польових умовах варто оновлювати і польові кухні. Тобто у військових частинах, що перебувають у зоні бойових дій, має бути професійна людна, яка б забезпечила дотримання умов приготування, зберігання їжі.
— Ми працюємо над усіма цими питаннями. Зміни будуть. Ми зробимо все, щоб наші бійці харчувалися лише найкращим, — резюмував він.

