Bridgestone пішла з російького ринку
Bridgestone пішла з російького ринку

Bridgestone пішла з російького ринку

Bridgestone пішла з російького ринку

Компанія продала активи бізнесмену, який скупає іноземні компанії задешево.

Японська компанія Bridgestone оголосила про вихід з російського ринку. Як йдеться у заяві компанії,  вона продала свої російські активи місцевій компанії S8 Capital, що належить Армену Саркісяну.

«Угода отримала всі необхідні нормативні дозволи  і  включає завод з виробництва шин в Ульяновську та відділ продажів і маркетингу в Москві», — йдеться у повідомленні. Вартість угоди при цьому не розголошується.

В рамках угоди покупець отримує компанію із близько 1000 співробітників. Завод Bridgestone в Ульяновську займає територію понад 80,5 га. З середини 2019 року вироблені там зимові шини експортувалися до Фінляндії, Швеції та Норвегії.

Bridgestone працювала  в Росії з 1998 року, а у березні минулого року, після повномасштабного вторгнення  Росії в Україну, призупинила все виробництво. З того часу  Bridgestone продовжила підтримку своїх російських співробітників: виплачувала їм зарплату та всі винагороди у повному обсязі.

«Це відповідає цінностям, які просуває Bridgestone і визнання внеску її співробітників протягом багатьох років», — наголошується у заяві компанії.

Як повідомляє Bridgestone, вплив передачі активів компанії S8 Capital на її консолідовані прогнози на 2023 рік буде незначним.

Власник S8 Capital  Армен Саркісян з початку війни вже викупив активи виробників шин Continental і Cordiant. S8 Capital також стала новим власником активів, які належали виробникам ліфтів Otis і Kone, а також німецької групи Bosch.

На початку листопада компанія Carlsberg розірвала усі зв’язки зі своїм російським бізнесом і відмовилася укладати угоду з російським урядом, яка б зробила захоплення Москвою її активів легітимним. 

Як повідомлялось, війна РФ проти України завдає шкоди російській економіці, підвищуючи внутрішні споживчі ціни і змушуючи Москву витрачати третину свого бюджету на оборону, заявляє Міністерство фінансів США.

Джерело матеріала
loader
loader