СБУ оголосила в розшук російського олігарха Фрідмана
СБУ оголосила в розшук російського олігарха Фрідмана

СБУ оголосила в розшук російського олігарха Фрідмана

Служба безпеки України оголосила в розшук російського олігарха Михайла Фрідмана як особу, що ховається від органів досудового розслідування.

У розшуковій базі Міністерства внутрішніх справ зазначено, що Фрідману висунуто звинувачення за фінансування дій, вчинених з метою насильницької зміни, повалення конституційного ладу, захоплення державної влади, зміни меж території України (за ч. 3 ст. 110-2 Кримінального кодексу).

За цією статтею передбачено тюремне ув’язнення від шести до восьми років з позбавленням права займатися певною діяльністю на термін до трьох років та конфіскацією майна.

Зараз дивляться

У карті російського олігарха Фрідмана, розміщеній на сайті МВС України, вказана дата зникнення – 10 жовтня 2023 року.

СБУ оголосила в розшук російського олігарха Фрідмана

Справа Фрідмана – що відомо

Восени Михайло Фрідману оголосили про підозру. За даними СБУ, з початку повномасштабного вторгнення російський олігарх спрямував близько 2 млрд рублів (приблизно $20,5 млн) у військові заводи РФ.

Пізніше СБУ оголосила про арешт усіх корпоративних прав Фрідмана та його партнерів в Україні, які входили до близького оточення російського диктатора Володимира Путіна. Крім Фрідмана, йдеться про Петра Авена та Андрія Косогова.

У жовтні він переїхав до Ізраїлю, проте виїхав звідти після нападу палестинської терористичної організації ХАМАС. За словами адвокатів Фрідмана, він хотів повернутися на територію Великої Британії.

Хочеш відпочити? Заходь на Факти.GAMES!

Проте наприкінці жовтня російський олігарх програв справу про розблокування рахунків для оплати послуг за утримання особняка у Лондоні та надання дозволу на в’їзд в Британію.

На початку листопада президент України ввів у дію рішення РНБО про санкції проти дев’яти компаній, які пов’язані з Фрідманом і його партнерами.

Теги за темою
Росія санкції МВС
Джерело матеріала
loader
loader