Для допомоги Україні. США домовляються з Японією про ракети для Patriot – WP
Для допомоги Україні. США домовляються з Японією про ракети для Patriot – WP

Для допомоги Україні. США домовляються з Японією про ракети для Patriot – WP

Очікується, що цього тижня Японія затвердить зміни в політиці, що дозволять їй експортувати кілька десятків ракет Patriot до США. Таким чином Вашингтон зможе відправити більше засобів ППО Україні.

Про це повідомляє The Washington Post.

За словами американських чиновників, які говорили на умовах анонімності, оскільки дискусії ще тривають, зміни правил оборонного експорту не міститимуть прямої згадки про систему Patriot, але відповідатимуть ключовому запиту адміністрації президента США Джо Байдена.

Зараз дивляться

Зазначено, що Японія виробляє ракети для Patriot, головної системи протиповітряної оборони США, за ліцензією компанії Raytheon.

Президент Байден підняв питання поставок на зустрічі з прем’єр-міністром Фуміо Кісідою в Кемп-Девіді в серпні, під час історичного тристороннього саміту з Південною Кореєю, і знову на економічному саміті в Сан-Франциско минулого місяця.

– Сеул негласно пообіцяв надати Україні сотні тисяч артилерійських боєприпасів за минулий рік – більше, ніж усі європейські країни разом узяті. За словами офіційних осіб, значна частина цих боєприпасів вже надана, – вказує видання.

Очікується, що уряд оголосить про зміни вже в п’ятницю. Ракети Patriot не поїдуть безпосередньо в Україну. Замість цього Японія розглядає можливість відправити десятки ракет до США, щоб поповнити свої запаси, призначені для Японії та Індо-Тихоокеанського регіону. Токіо ще не представив графік, але рішення про кількість ракет очікується “відносно скоро”, сказав чиновник.

Японія, стурбована тим, що російське вторгнення може підштовхнути Китай до аналогічних дій проти Тайваню, підтримала Україну. Вона стала першою країною Східної Азії, яка приєдналася до західних санкцій проти Москви.

Раніше президент ВолодимирЗеленський анонсував посилення ППО України.

Хочеш відпочити? Заходь на Факти.GAMES!
Теги за темою
США Японія
Джерело матеріала
loader
loader