Це допоможе рятувати життя: нову кисневу станцію встановили на Одещині
Це допоможе рятувати життя: нову кисневу станцію встановили на Одещині

Це допоможе рятувати життя: нову кисневу станцію встановили на Одещині

Днями на Одещині встановили нову кисневу станцію. Урочисте відкриття станції відулося на території Овідіопольської лікарні. Привітати з відкритям життєво важливої станції до лікарні приїхали керівники області  – заступник голови Одеської обласної військової адміністрації Олександр Олександрович Харлов та  заступник директора Департаменту охорони здоровʼя ОВА Оксана Миколаївна Рокунець-Сорочан.

Це допоможе рятувати життя: нову кисневу станцію встановили на Одещині - Фото 1
Це допоможе рятувати життя: нову кисневу станцію встановили на Одещині - Фото 2
Це допоможе рятувати життя: нову кисневу станцію встановили на Одещині - Фото 3
Це допоможе рятувати життя: нову кисневу станцію встановили на Одещині / 3 зображення

Овідіопольська центральна районна лікарня – багатопрофільний медичний заклад, який надає широкий спектр медичних послуг населенню Овідіопольського району. Лікарня має 520 ліжко-місць і налічує близько 1 тис. працівників.

Ця киснева станція потрібна лікарні для забезпечення киснем пацієнтів, які потребують його для дихання. Кисень – життєво необхідний газ для людини, а його дефіцит може призвести до серйозних проблем зі здоров’ям.

Зараз дивляться

Заступник голови Одеської обласної військової адміністрації Олександр Харлов розповів, що за підтримки губернатора отримано обладнання, завдяки якому пацієнти, хворі на пневмонію, коронавірусну інфекцію та інші ускладнення, які уражують дихальні  шляхи, зможуть отримувати швидку та високоякісну медичну допомогу.

Олександр Харлов зазначив – тільки в листопаді в Україні зареєстровано понад 13 тис. випадків Covid-19, це на 12% більше, ніж минулого місяця. Найбільше випадків захворювання на коронавірус зафіксовано в Києві (2 тис. випадків) та Одеській  області (1 300 випадків), зростає і смертність. Тому оснащення такими кисневими апаратами є важливим кроком для покращення рівня обслуговування у лікарнях, особливо Овідіопольського району. Лікарня забезпечує надання медичної допомоги населенню цього району та інших районів Одеської області та України.

У медичному закладі розповіли, що ця киснева станція виробляє, концентрує та подає кисень до різних відділень та палат. Її наявність у лікарні допоможе рятувати життя, знизивши навантаження на лікарів.

Великою перевагою кисневої станції є те, що в разі відсутності електропостачання станція може працювати від генератора. Резервні балони, які розміщені на станції, заправляються автоматично.

Джерело матеріала
loader
loader