Знадобиться лише тиждень: дієтологиня пояснила, як прийти в норму після свят
Знадобиться лише тиждень: дієтологиня пояснила, як прийти в норму після свят

Знадобиться лише тиждень: дієтологиня пояснила, як прийти в норму після свят

Лікарка-дієтологиня Ванда Леванюк пояснила, як за допомогою семи простих кроків усього за тиждень після свят привести в норму травну систему.

Ніякої шокової терапії

– Повернути травну систему в колишній режим можна за допомогою дієти, головний принцип якої: ніякої шокової терапії та кардинальних змін. Діяти потрібно поступово і м’яко, – каже лікарка.

Сім простих кроків

1. Вода. Додайте до свого раціону додаткову склянку води. Вона допоможе швидше позбутися токсинів і врятує від переїдання. Добре починати день зі склянки води зі шматочком лимона.

Зараз дивляться

2. Харчування. Для детоксикації корисно їсти моркву, буряк, овочі родини капустяних (білокачанна капуста, броколі, брюссельська), листові овочі, зелень. Вони захищають печінку, допомагають відновитися її клітинам.

Також додайте до раціону петрушку та кінзу, ферментовані продукти (квашену капусту, огірки): вони містять пробіотики та формують правильну й здорову мікрофлору кишківника.

Горіхи та насіння (гарбузове, соняшникове, льону) містять жирні кислоти, що зміцнюють клітини печінки, та вітаміни, що захищають від вільних радикалів і допомагають вивести токсини.

Для нормалізації травлення вживайте більше клітковини. Після свят сніданок має включати вівсянку (не пластівці) або хліб із цільного зерна, хліб грубого помелу з висівками. Влаштуйте собі вегетаріанський, а краще веганський день (тільки рослинна їжа).

3. Відмова від цукру. Це – основа. Зверніть увагу на продукти з прихованим цукром (білий хліб, йогурти, соуси, сирки тощо).

4. Відмова від молока. Молочні продукти можуть уповільнити травлення, тому після свят потрібно на кілька днів, а краще на тиждень відмовитися. Кисломолочні продукти (кефір, натуральний йогурт) можна вживати в їжу.

5. Табу на каву. Багатьом це зробити буде складно, але кілька днів потрібно спробувати прожити без кофеїну. Кава – поганий союзник післясвяткової дієти. Крім того, кофеїн викликає потяг до солодкого. Краще пити зелений або чорний чай без кофеїну, а також білий чай, компот.

6. Зберігайте активність. Йти до тренажерного залу не тільки можна, а й потрібно. Просто в перший тиждень після свят зменшіть навантаження. Як варіант – багато ходіть пішки, піднімайтеся сходами, будьте активними.

7. Сходіть у сауну. Потовиділення – хороший спосіб вивести токсини. Якщо сауна за станом здоров’я протипоказана, її можна замінити теплою ванною з англійською сіллю. Замість солі можна додати харчову соду, яблучний оцет і глину (по 4 ст. л.).

Теги за темою
Свята
Джерело матеріала
loader
loader