Вдале поєднання продуктів призводить до неймовірного результату
Без найрізноманітніших закусок важко уявити нашу кухню. Ми готуємо їх і на сімейні обіди та вечері, і на святковий стіл.
Сьогодні разом із Shuba ми приготуємо неймовірно смачну холодну закуску з печінки та яєць, яка прикрасить святковий стіл на Різдво чи Новий рік. Проста у приготуванні, з бюджетних продуктів, вона порадує шлунок кожного гостя.
Як приготувати закуску з печінки та яєць
Інгредієнти на 5 порцій:
- печінка куряча — 600 г;
- яйця курячі — 11 шт.;
- батон, скибочка — 3 шт.;
- перець солодкий — 1 шт.;
- цибуля — 2 шт.;
- петрушка, пучок – 1 шт.;
- сіль, перець чорний мелений, спеції — до свого смаку;
- сушені томати, пластівці, приправа "Італійські трави" — до свого смаку;
- рослинна олія — 40 мл.
Спосіб приготування:
- Курячу печінку миємо, заливаємо водою, солимо і варимо до готовності. Коли вона охолоне, нарізаємо невеликими шматочками.
- Варимо круто 5 яєць, чистимо і нарізаємо великими кубиками. Перець нарізаємо квадратиками, подрібнюємо петрушку, скибочки батона нарізаємо кубиками.
- Чистимо цибулю, нарізаємо її шматочками та обсмажуємо на олії до золотистого кольору.
- Інші 6 яєць, що залишилися, вбиваємо в миску, солимо, перчимо і збиваємо до однорідної маси.
- Усі підготовлені інгредієнти викладаємо у велику миску, додаємо підсмажену цибулю, сіль, перець, спеції, паприку, сушені томати з базиліком та перемішуємо. Додаємо збиті яйця та перемішуємо ще раз.
- Прямокутну форму для запікання застеляємо пергаментом, змащуємо олією, викладаємо печінкову масу і накриваємо фольгою.
- Форму відправляємо в розігріту до 180 ° C духовку на 35-40 хвилин. Потім знімаємо фольгу, посипаємо травами та відправляємо до духовки ще на 5-7 хвилин.
Хлібець дістаємо з форми, даємо йому охолонути, нарізаємо і разом із лавашем за рецептом "Телеграфа" подаємо до столу. Смачного.