На Новий Рік традиційно готують "Олів'є" і "Оселедця під шубою", тому частенько забувають про інші, не менш смачні та різноманітні салати. Гостей та членів сім'ї з кожним разом все важче здивувати, але цілком можливо.
Прикрасити святковий стіл може незвичайний салат "Мурашник". Поєднання продуктів для нього підібрано ідеально, а головне – все доступне та гранично просто у приготуванні. На вигляд він дійсно нагадує житло маленьких мурах і виглядає дуже вражаюче.
Інгредієнти:
- Куряче відварене філе – 300 г
- Огірок - 200 г (2 шт. невеликих)
- Помідори – 250 г
- Майонез – 3-4 ст.л. (90-120 г)
- Сир – 100 г
- Часник – 1 зубчик
- Картопля сира – 400 г
- Чорний мелений перець, сіль – за смаком
Приготування:
- Попередньо відварити куряче філе у підсоленій воді разом із половиною цибулини, кількома зубчиками часнику, горошинами чорного перцю та лавровим листком. Дати курячому філе охолодитись у цій воді, в якій воно варилося. Так філе вийде соковитішим. Нарізати соломкою куряче філе.
- Натерти картоплю на тертці для корейської моркви. Промити в холодній воді, просушити паперовими рушниками. Налити на сковороду 1 см олії. Обсмажити картоплю до рум'яності. Викласти на паперові рушники, щоб увібрався весь жир. Посолити картоплю до смаку.
- Нарізати огірки тонкою соломкою. Видалити соковиту серцевину з помідорів та нарізати їх часточками. Сир натерти на великій тертці.
- Подрібнити зубчик часнику та додати його в майонез.
- Салат збирати шарами у такій послідовності: куряче філе – помідор – сир – огірок – куряче філе – помідор – сир – огірок.
- Змастити кожен шар майонезом. Боки гірки змастити майонезом і викласти картоплю. Можна прикрасити чорним кунжутом за бажанням.
Раніше ми повідомляли, що зігріє не тільки ваше тіло, а й душу: рецепт гарячого святкового пуншу з 5 інгредієнтів.