Іран висловив протест дипломатичному представнику Росії
Іран висловив протест дипломатичному представнику Росії

Іран висловив протест дипломатичному представнику Росії

Тегеран образився на Моску через зміст спільної заяви за підсумками шостої сесії Російсько-Арабського форуму співробітництва.

Міністерство закордонних справ Ірану викликало тимчасового повіреного у справах Росії та висловило протест. Про це непередодні повідомило агентство .

Зокрема, Тегеран образився на Моску через зміст спільної заяви за підсумками шостої сесії Російсько-Арабського форуму співробітництва на рівні міністрів закордонних справ. В цій заяві містився заклик до мирного вирішення конфлікту між Іраном та ОАЕ щодо трьох островів у Перській затоці.

У розмові з російським дипломатом представники іранського МЗС наголосили на “територіальній цілісності країни”, підкресливши необхідність поваги до суверенітету й територіальної цілісності, а також наголосили, що три острови в Перській затоці назавжди належать Ірану.

“Уряд Ісламської республіки Іран вважає будь-які претензії будь-якої сторони щодо цього неприйнятними”, – заявили в іранському МЗС.

Як відомо, Росія і Іран є союзниками. Зокрема, іранська сторона надає росіянам ударні дрони та іншу зброю з початку повномасштабної війни в Україні.

А місяць тому стало відомо, що Іран отримає російські винищувачі і гелікоптери. Су-35, Мі-28 і Як-130 “точно будуть у розпорядженні Ірану”, стверджують у Тегерані.



Джерело матеріала
loader
loader